El Mollet Panthers estableix la seva activitat a Lliçà de Vall

El club, que es va fundar el 2009 com a Mollet Dolphins, marxa de la ciutat però no vol perdre les seves arrels molletanes

Esports

El Mollet Panthers estableix la seva activitat a Lliçà de Vall
El Mollet Panthers estableix la seva activitat a Lliçà de Vall | Mollet Panthers

José Luis Rodríguez Beltrán

El Mollet Panthers ha marxat de Mollet per seguir creixent. El club de futbol americà baixvallesà s'estableix a la població veïna per crear base i potenciar el primer equip de futbol de contacte. El president Carlos Galera, que fa pocs dies va mantenir una reunió amb l'Ajuntament, va comunicar la decisió de l'entitat, que suposarà deixar de fer ús de les instal·lacions del camp de gespa de la pista d'atletisme municipal La Pedra Salvadora.

"Les instal·lacions de Mollet per entrenar estan bé, però nosaltres volem créixer i això no ho podíem fer per les limitacions de les instal·lacions", explica el president del Mollet Panthers, Carlos Galera. El club ha compartit les instal·lacions amb el Club Atlètic Mollet, que és l'entitat principal de la pista municipal. "Vam rebre l'oportunitat de Lliçà de Vall, d'un club col·laborador, el Lliçà Army, que fa poc temps que està en funcionament. Nosaltres som conscients que som un esport minoritari i per això no podem desaprofitar oportunitats com aquesta perquè podrem entrenar i jugar al camp de futbol de Lliçà de Vall", explica Galera.

Per la seva part l'alcalde de Mollet Josep Monràs manté la porta oberta al club, tot i que reconeix la seva singularitat. "Hem col·laborat amb ells i continuem predisposats. No hem tingut mal rotllo amb el club i els vam ubicar en una instal·lació municipal, però aquesta no ha anat a més per la mateixa singularitat de l'esport", explica l'alcalde Josep Monràs. La intenció del club és no perdre les seves arrels molletanes, tot i tenir la seva activitat a Lliçà de Vall. "Nosaltres seguirem sent una entitat de Mollet i col·laborarem en tot allò que puguem amb altres entitats de la ciutat, però per temes logístics, estarem ubicats a Lliçà de Vall", apunta el president.

De Dolphins a Panthers
El projecte de futbol americà molletà va néixer el 2009 com a Mollet Dolphins. Després d'uns anys d'activitat, el club va decidir canviar el seu nom i anomenar-se Panthers, el 2015. En els seus inicis, l'activitat de l'entitat estava centrada en el futbol flag, és a dir, el futbol americà sense contacte. La pròxima temporada el club tornarà a jugar a la lliga de la Federació Catalana de Futbol Americà en la modalitat de contacte.

Edicions locals