El CB Pardinyes renuncia a la Leb Plata i el CB Mollet podria ocupar la seva plaça

El club molletà està a l'espera de la composició definitiva de les lligues estatals que preveu fer dilluns la federació espanyola

Esports

José Luis Rodríguez Beltrán

El CB Mollet està a l'espera de conèixer si pujarà a la Leb Plata, que és la tercera màxima categoria estatal. El conjunt molletà va acabar al sisè lloc de la Lliga d'EBA i esperava la renúncia d'un equip, que just avui divendres a les 13 hores acabava el termini d'inscripcions de la categoria de bronze del bàsquet estatal, per saber si pujava o no. Segons ha pogut confirmar SomMollet, el CB Pardinyes ha renunciat a la seva plaça de Leb Plata per motius econòmics i això podria significar l'ascens molletà, tot i que tot està pendent de la confirmació de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB). 

"El pròxim dilluns, serà la Comissió Delegada la que confirmarà la composició definitiva de les diferents competicions després d'analitzar la documentació rebuda", informa en un comunicat l'ens federatiu, que endarrereix el possible ascens del CB Mollet fins a la pròxima setmana fins que analitzi les renúncies. El Mollet ja va presentar la sol·licitud per optar a una plaça de Leb Plata després d'aconseguir l'aval de prop de 50.000 euros. De fet, precisament no aconseguir l'aval ha estat el que ha provocat la renúncia del CB Pardinyes. "No hem pogut aconseguir els diners necessaris i ens hem vist en l'obligació de renunciar a la Leb Plata, però sí que optem a estar a la Lliga d'EBA", informa el president del CB Pardinyes, Pere Roqué. 

De fet, l'ascens es podria produir per la renúncia del Pardinyes o un altre conjunt perquè hi havia la possibilitat que Estudiantes o Fuenlabrada, amb equips en categories superiors, no presentessin la inscripció a la Leb Plata pels motius econòmics de mantenir dos equips en categories estatals.  

El Mollet manté una espera prudent i no vol manifestar-se fins que l'ascens hagi estat confirmat per la mateixa federació espanyola.

Edicions locals