'Als anys 80, per cada mil habitants, hi havia un equip de futbol'

Mollet va passar d'una trentena de clubs, a tenir en l'actualitat tres

Esports

José Luis Rodríguez Beltrán

La ciutat de Mollet sempre ha estat vinculada a l'esport i, concretament, al futbol. Si bé des de principis del segle XX ja hi havia activitat futbolística, amb la fundació del CF Mollet el 1914 com una de les primeres, al llarg dels anys s'han creat infinitat d'entitats de futbol. Un dels moments amb més clubs va ser durant els anys vuitanta, segons recull un estudi d'un aficionat molletà del futbol local, Miguel Ángel Catalán, que fa un any va obrir un grup de Facebook amb el recull d'entitats.

"Als anys vuitanta, per cada mil habitants, hi havia un equip de futbol", explica Catalán, que nomena alguns dels noms històrics, com ara el CF Plana Lledó, el CF Zaborro, l'AD Peña Vaso, la Peña Tacones, la UE Gallecs, la Estrella del Sur o la UD Jamilena. "Als any 90 ja es va fer una selecció, per exemple, Los Leones del Norte van passar a l'Atlètic Zona Sud, i van quedar els més forts econòmicament", diu.

Pel que fa a l'Ajuntament de Mollet, ja als anys 90, va detectar com una qüestió principal resoldre el gran nombre de clubs que hi havia. Així, la temporada 1992-93 el CF Mollet va absorbir un equip mític, la Fliselina, amb un acord gràcies a l'Ajuntament. "Vaig intercedir entre la Fliselina i el CF Mollet, s'havia d'enfortir l'entitat. El Mollet va passar del camp de les Pruneres al Germans Gonzalvo, va millorar les seves instal·lacions", recorda Josep Monràs, l'aleshores regidor d'Esports, qui veia una necessitat intentar crear fusions, acords de col·laboració o convenis entre els clubs de futbol. "No era possible dividir una instal·lació municipal en 50.000 trossets, vam buscar solucions perquè era un problema", diu Monràs, qui afegeix: "Si algú mira la situació que hi havia als anys 90 i veu la que hi ha ara, crec que veurà que hem reforçat el projecte de futbol. Tenim el CF Mollet UE a la Primera Catalana i la Molletense, a la Segona Catalana, amb dos projectes de futbol base potents. A més, hi ha un tercer club sòlid a la ciutat, la UE Lourdes, amb un projecte de valors important".

Edicions locals