Els indicadors de la Covid es disparen a Mollet en una setmana

La velocitat de transmissió es duplica i l'índex de rebrot es multiplica per 15

Societat

Els indicadors epidemiològics de la Covid s'han incrementat notablement en els darrers dies, en consonància amb la tendència que es viu a tot el país.

En aquests moments, l’índex de rebrot està en 831, quan la setmana passada era de 57. La velocitat de retransmissió també s’incrementa i se situa en 3,02. La setmana passada era d’1,41.

En referència al nombre de persones ingressades a l’Hospital de Mollet ha augmentat situant-se en 7 persones, 1 d’elles a l’UCI. Amb tot, no s'ha registrat cap defunció.

Pel que fa a les vacunacions, segueixen a bon ritme. 29.567 persones ja han rebut la primera dosi i 21.143 ja tenen la pauta completa.

Aquestes són les dades que s'han analitzat en la reunió setmanal de coordinació a l'Ajuntament. L’alcalde Josep Monràs ha insistit a demanar prudència. "Les dades a la ciutat demostren clarament que la Covid no ha marxat, que està ben present entre nosaltres, així que demano a tothom que extremi les precaucions".

Controls policials

Des del punt de vista de les normes Covid, la Policia Municipal segueix vetllant pel seu estricte compliment amb controls amb i sense uniforme.

D’altra banda, la Policia Municipal segueix actuant amb el Pla Estiu reforçant la vigilància i el control a l'espai públic amb diferents campanyes a parcs i places sobre el consum d’alcohol a la via pública o pel compliment de la normativa sobre animals de companyia.

Així mateix, la Policia Municipal segueix amb les campanyes anuals de seguretat viària en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit que, alhora, es coordina amb Mossos d’Esquadra i la resta de policies locals de Catalunya i també la campanya de de control de compliment de la normativa de vehicles de mobilitat personal (VMP), especialment patinets elèctrics. Aquesta setmana el dispositiu se centra en la circulació i ús responsable de les bicicletes al casc urbà.

 

 

Edicions locals