La Salseta i Frecuencia Bandarra, plats forts de la festa major de Santa Maria de Martorelles

El Parc de la Torrentera serà l'escenari de les actuacions musicals, que hauran de ser amb el públic assegut per les restriccions

Cultura

La Salseta i Frecuencia Bandarra, plats forts de la festa major de Santa Maria de Martorelles
La Salseta i Frecuencia Bandarra, plats forts de la festa major de Santa Maria de Martorelles

Aquest cap de setmana, Santa Maria de Martorelles viurà la seva festa major, una gresca marcada enguany per les restriccions que imposa la pandèmia però que, malgrat tot, manté gran part de la programació habitual, amb molta música i activitats per a infants i famílies.

Les restriccions anunciades aquesta mateixa setmana han fet anar de corcoll l'Ajuntament, que ha hagut de revisar a darrera hora la programació per tal d'adaptar-la a les mesures per evitar la propagació de la Covid. "Hem fet alguns canvis d'ubicació per tenir espais més amplis i d'horaris i hem hagut de suspendre un parell d'actes perquè no s'adequaven a la resolució del Govern", explica la regidora de Cultura, Lydia Calvet.

En concret, els canvis més destacats són la reubicació de les actuacions musicals que s'havien de fer a la plaça Joan Matons i que es traslladen al Parc de la Torrentera i l'obligació que el públic estigui assegut als concerts. "No hi haurà ball així que La Salseta farà dues actuacions en format concert", explica Calvet.

Les activitats que queden suspeses són l'actuació del Dj al Parc de la Torrentera, perquè no s'adequa a l'horari, ja que tots els actes han d'acabar com a molt tard a les 00.30 h, i la festa de l'escuma que s'havia de celebrar a l'Escola Les Mimoses, per la impossibilitat de mantenir les distàncies de seguretat.

Música protagonista

Malgrat tot, el cap de setmana estarà farcit d'activitat, amb la música com a un dels principals ingredients. La nit de divendres, dedicada al públic jove, estarà protagonitzada pel grup Frecuencia Bandarra, una banda que ofereix un directe de rock-blues i rumba canalla, amb versions de grups i artistes emblemàtics com Joaquín Sabina, Rosendo, Extremoduro i Barricada, entre altres. Mcleod i  Lola, guitarres i veus principals, Ramón, al baix, i Ángel, a la percussió, formen el grup que oferirà una bona dosi de rock and roll la nit de divendres.

La Salseta, uns vells coneguts

Dissabte, la música d'orquestra anirà a càrrec d'una veterana de les festes majors, la Salseta del Poble Sec. L'orquestra va ser creada el 1977 per Salvador Escribà, cantant i líder històric de la banda, qui durant molts anys va estar vinculat a Santa Maria de Martorelles. La Salseta serà l'encarregada de la música, amb el seu repertori de salsa, merengue, rumba, mambo, rock and roll, una fòrmula que els ha funcionat durant els seus gairebé 45 anys de trajectòria i que oferiran al Parc de la Torrentera en format concert.

La música local arribarà diumenge de la mà de la coral La Fló, que oferirà el seu tradicional concert de festa major a l'Església.

I per tancar la programació, un concert d'havaneres a càrrec del grup Port-Bo, un grup d'havaneres fundat el 1966 a Calella de Palafrugell que, juntament amb altres amants del gènere, va ser l'impulsor de la popular cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, en la qual ha participat en totes les seves edicions. El seu repertori, heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc. El concert estarà amanit amb rom cremat. 

Activitats familiars

El públic infantil i familiar és el gran protagonista de la gresca a Santa Maria de Martorelles, que torna a apostar per un dels clàssics dels darrers anys i que és garantia d'èxit: el Tobogan de la Mort, que s'instal·larà al carrer del Carme el diumenge el matí, entre les 11 i les 14 h.

Però més enllà d'aquesta atracció, que gaudeixen grans i petits, la programació proposa altres activitats pensades per als menuts. Divendres al vespre, joves de la població, amb el suport de l'Ajuntament, han organitzat una gimcana infantil i juvenil pel poble, que es podrà fer en grups bombolla familiars. Proves de tot tipus, des de les d'habilitat fins a les esportives, que es trobaran disseminades pel poble.

Dissabte a la tarda, Can Girona acollirà l'espectacle La maleta que sona, que explicarà la història d'un personatge que cada dia passeja pel seu poble, recollint totes aquelles coses que creu que no formen part del paisatge (bosses de plàstic, joguines, ulleres, papers...). Un cop és a casa agafa la guitarra i fa una cançó de totes les coses que ha trobat, fent participar els infants d'aquestes històries musicades.
Per acabar, diumenge a la tarda, serà el torn dels titelles, amb l'espectacle El gall Frederic i la gallina Caterina, de la companyia Pengim-Penjam.

Edicions locals