El Govern demanarà el toc de queda per als municipis del Baix Vallès

Mollet i les poblacions de l'entorn presenten una incidència acumulada en els darrers set dies superior als 400 casos per cada 100.000 habitants

Societat

El Govern demanarà el toc de queda nocturn als municipis amb una incidència més alta de contagis de Covid. Entre aquests es troben Mollet i les poblacions del Baix Vallès.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una compareixença en què ha explicat que es planteja el confinament des de la 1 h de la matinada fins a les 6 h del matí a aquells municipis de més de 5.000 habitants que tinguin una incidència acumulada en els darrers set dies superior als 400 casos detectats per cada 100.000 habitants. També s'hi afegeixen aquelles poblacions que malgrat no complir aquests indicadors estiguin envoltades de municipis afectats. En total, 158 municipis de tot Catalunya, que segons Aragonès, aglutinen la majoria de la població catalana.

La mesura, que ha de comptar amb l'aval del TSJC per poder entrar en vigor, es vol aplicar a partir d'aquest cap de setmana durant set dies, prorrogables a set dies més.

Aquest confinament nocturn afectaria els municipis de Mollet i el Baix Vallès, on els nombre de casos detectats en els darrers set dies supera els 400 per cada 100.000 habitants. En concret, a Mollet, la incidència acumulada en els darrers set dies –entre el 4 i el 10 de juliol– és de 579,04, i a la regió sanitària del Baix Vallès és de 606,67. Per municipis, la incidència acumulada és: Parets (491,60), Montornès (540,80), la Llagosta (436,60), Sant Fost (802) i Montmeló (916,80). Martorelles i Santa Maria de Martorelles no compleixen els paràmetres però estan completament envoltats per d'altres que sí que ho fan.

El compromís, ha dit Aragonès, és de revertir la mesura "tan aviat com la pandèmia ho permeti".

Edicions locals