L'Hospital de Mollet, el primer de la xarxa pública de Catalunya que obté l’acreditació de la Joint Commission International

El Sociosanitari de Mollet també ha estat el primer centre de Catalunya del seu tipus en rebre'l

Societat

La Fundació Sanitària Mollet ha obtingut el Gold Seal of ApprovalTM d’acreditació hospitalària de la Joint Commission International, l’acreditació de qualitat i seguretat de pacient referent a nivell mundial. L’Hospital de Mollet i l’Hospital Sociosanitari de Mollet es converteixen respectivament en el primer hospital general de servei públic i el primer centre sociosanitari en rebre aquesta acreditació a Catalunya.

El Comitè Acreditador de Chicago va fer arribar dimecres l’informe definitiu d’aprovació després d’una setmana en què l’entitat es va sotmetre a l’auditoria de 1.200 estàndards de qualitat i seguretat en els quals van participar professionals i persones ateses i es van revisar tots els processos.

El Dr. Joan Maria Ferrer, director de Qualitat, Docència i Recerca de l'FSM, hi apunta: "Disposar d’aquesta acreditació significa que l’FSM compleix amb els més elevats estàndards internacionals de qualitat i seguretat del pacient i fa visible el compromís de tots els professionals per la millora continua dels seus processos i serveis. Vetllem per ser una organització que redueix el risc per garantir la seguretat del pacient amb la mirada posada en acabar essent una organització 0 defectes".  Per la seva banda, el Dr. Jaume Duran, director general de l’FSM, també assenyala que per a la Fundació Sanitària Mollet "la qualitat és un procés de millora contínua amb la mirada posada sempre en les nostres persones ateses i en els nostres professionals".

Des de la Fundació, alhora, recorden que al llarg dels últims 18 mesos i després d’una intensa anàlisi, l’FSM va posar en marxa un programa de millora en 10 eixos i 40 projectes de diferents àmbits, dels quals van destacar la seguretat del medicament amb la implementació d’armaris automàtics de dispensació a les diferents unitats d’hospitalització i semicrítics; el monitoratge de l’equip de prevenció i control de la infecció; el Pla de Contingència en resposta a la pandèmia; la gestió del dolor dins del centre, i l’estandardització de procediments i protocols.

La JCI, una de les auditories més exhaustives

La Joint Commission International (JCI) és una de les auditories més exhaustives i el principal organisme acreditatiu de millora de la qualitat de l’assistència sanitària i la seguretat del pacient a tot el món. L’acreditació avalua diferents àrees i processos com els objectius internacionals de seguretat del pacient, l’avaluació de l’atenció dels pacients, l’anestèsia, l’atenció quirúrgica, la gestió del medicament, l’educació del pacient i la família, el control i prevenció d’infeccions, la gestió d’instal·lacions i la formació i qualificació dels professionals, entre d’altres.

Edicions locals