Martorelles reclama un pas adaptat al projecte de la futura estació de Mollet-Sant Fost

L’equip de govern martorellesenc es va reunir aquest dijous amb el senador Josep Maria Reniu

Política

Martorelles reclama un pas adaptat al projecte de la futura estació de Mollet-Sant Fost
Martorelles reclama un pas adaptat al projecte de la futura estació de Mollet-Sant Fost | ERC Vallès Oriental

L’ajuntament de Martorelles reclama un pas adaptat al projecte de la futura estació de Mollet-Sant Fost. Segons l’alcalde Marc Candela, la remodelació que es preveu que comenci a principis del 2022, manté la "barrera arquitectònica" entre Martorelles i Mollet per a cadires de rodes, cotxets i bicicletes, ja que segons els plànols de què es disposa es mantenen les escales del pas subterrani per les vies de la línia R2 de Renfe.

L’única alternativa que tenen ciclistes i vianants és la carretera que no té voral. La reclamació històrica de la connexió entre un costat i altre és compartida amb Sant Fost i Santa Maria de Martorelles. Candela va afegir que molta gent opta per acostar-se a l’estació o anar a fer encàrrecs a Mollet amb cotxe.

Així ho va explicar l’equip de govern martorellesenc en la trobada que va mantenir amb el senador Josep Maria Reniu, aquest dijous a la casa de la vila. Per aquesta raó, el grup republicà a les corts espanyoles entrarà pregunta per aclarir si el projecte manté aquesta discriminació, que “va en contra de la sostenibilitat i del foment del transport públic”, segons Candela.

La visita de Reniu també va servir per abordar d’altres qüestions que afecten el municipi i que depenen de l’administració de l’estat. Entre elles el solar, propietat de la SAREB, on el banc públic no construeix la setantena d’habitatges previstos, alguns dels quals estarien destinats al lloguer social: “Volem saber si té intenció de fer els pisos i quan”.

En aquest sentit Reniu va afirmar que pròximament el grup republicà entrarà tot un catàleg de finques i habitatges sobre el que es demanaran explicacions i, especialment, l’opció a la creació del 30% de l’habitatge social.

Petició de revisió de l'IAE

L’equip de govern també va demanar que cal revisar la legislació sobre l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) a les grans indústries, que aporten recursos a les arques municipals: "La manera com es reparteixen els impostos a fàbriques que ocupen dos municipis, com COBEGA, desafavoreix el terme que té la part més petita, encara que la diferència sigui mínima", van assenyalar des de l'Ajuntament.

Al mateix temps, també van apuntar que les rebaixes a l’IAE que s’apliquen per les plaques fotovoltaiques ha reduït molt les aportacions al municipi i que el barem de l’IAE depengui del nombre de treballadors també els afecta, "perquè cada cop tot està més mecanitzat". 

Com a exemple d'aquest cas van parlar del magatzem d’Amazon, molt robotitzat i cobert de plaques fotovoltaiques, però que en canvi aporta molt trànsit de vehicles grans i persones, però que no formen part de la plantilla de l’empresa: "En canvi, desgasten les vies i contaminen", van apuntar.

Com en molts d’altres municipis del Vallès Oriental que aquests dies visita Reniu, el mal servei de Correus completa la sèrie de reclamacions que l'Ajuntament de Martorelles va plantejar al grup republicà a Madrid. 

Edicions locals