La Fiscalia demana dos anys de presó pel molletà acusat dels aldarulls del Camp Nou

L'Audiència de Barcelona jutjarà al jove Brian Bartés, d'aquí a mig any, el pròxim dia 18 de gener

Política

La Fiscalia demana dos anys de presó pel molletà acusat dels aldarulls del Camp Nou
La Fiscalia demana dos anys de presó pel molletà acusat dels aldarulls del Camp Nou

 L'Audiència de Barcelona ha posat data al judici del molletà Brian Bartés, per la seva participació en la convocatòria de Tsunami Democràtic al Camp Nou, el 18 de desembre del 2019. La cita davant els jutjats està prevista per al pròxim 18 de gener.

La Fiscalia demana per al Brian la pena de dos anys de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, dos mesos de pena multa per un delicte greu de lesions i 500 euros per reparar danys a la gent. Mentre que la Generalitat demana per a ell 15 mesos de presó per desordres públics, 9 mesos més pel delicte d'atemptat contra l'autoritat i 45 dies de pena multa per lesions.

Segons explica el molletà, qui creu que el seu cas és "una persecució política",  va ser detingut "a prop del Camp Nou quan ja marxava cap a casa" i va ser retingut al calabós de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, del barri de les Corts de Barcelona, tres dies fins que el van deixar en llibertat.

Aquesta, però, no va ser l'única detenció que va patir el Brian. Dos mesos després, la policia l'anava a buscar al seu lloc de feina i el detenia posteriorment, per haver participat en la convocatòria del Consell de Ministres del 21 de desembre del 2018. Per aquesta causa, de la qual encara està pendent de rebre l'escrit de l'acusació,  podria acabar entrant a la presó: "Si a mi em condemnen en el primer judici, hauria d'entrar a la presó en el cas que en el segon hi hagi una condemna", diu Bartés.

Unes 18 entitats i partits polítics molletans han signat un manifest demanant l'absolució del Brian.

Edicions locals