L'Ajuntament de Mollet negociarà amb Adif alternatives per fer accessible el pas de l'estació entre Can Prat i el nucli urbà

L'alcalde Monràs descarta presentar al·legacions al projecte licitat per Renfe per no "endarrerir" la millora de l'estació Mollet-Sant Fost

Societat

L'equip de govern de Mollet ha iniciat converses amb Adif per trobar una alternativa per fer accessible l'actual pas subterrani de l'estació de Mollet-Sant Fost, que connecta el polígon de Can Prat amb el nucli urbà de la ciutat.

Fa unes setmanes es licitava el projecte de reforma de l'estació Mollet-Sant Fost. En la presentació del projecte, es va avançar que Adif cedirà a l'Ajuntament de Mollet l'actual pas subterrani perquè pugui mantenir-se la connexió entre ambdues bandes de les vies. Amb tot, el pas mantindria les escales i, per tant, continuaria sense ser accessible per a persones amb mobilitat reduïda o usuaris de bicicletes i patinets.

Davant aquesta situació, han estat diverses les veus que han reclamat que aquest pas sigui accessible, entre les quals, la de l'Ajuntament de Martorelles, que demana que el projecte de millora de l'estació contempli un pas adaptat. De fet, el ple de Mollet d'aquest dilluns havia de debatre una moció presentada d'urgència per Ara Mollet ERC MES, i treballada amb els seus homòlegs dels pobles veïns i usuaris de l'estació com Sant Fost i Martorelles perquè el projecte de millora de l'estació inclogui la intervenció per fer accessible el pas subterrani. Finalment, la moció s'ha retirat perquè Ara Mollet i l'equip de govern s'han emplaçat a treballar conjuntament amb els grups municipals del consistori una petició a Adif que també inclogui actuacions a l'aparcament de l'estació.

Amb tot, l'alcalde, Josep Monràs, en resposta a una pregunta al ple formulada per Mollet en Comú, avançava que el Consistori ha iniciat converses amb Adif "per trobar una solució" a aquest pas subterrani però descartava presentar al·legacions al projecte licitat –en exposició pública fins a finals de juliol– per "no endarrerir la millora de l'estació tan llargament reivindicada". Monràs apostava pel "diàleg" amb Adif per arribar a algun acord.

Edicions locals