Xavi Mira: 'Ara puc viure de la pintura que és el que sempre havia volgut'

L'artista ha creat la imatge de la portada de la festa major per a SomMollet

Cultura

Xavi Mira: 'Ara puc viure de la pintura que és el que sempre havia volgut'
Xavi Mira: 'Ara puc viure de la pintura que és el que sempre havia volgut'

Laura Ortiz

El dibuix i la pintura han estat sempre la seva passió, però no ha estat fins fa poc temps que l'artista Xavi Mira no ha decidit dedicar-s'hi plenament. Enmig de les hores nocturnes de treball al seu estudi de Santa Maria de Martorelles, Mira ha pogut crear per a SomMollet la imatge de la portada de l'especial de festa major, que emula els seus quadres, obres creades sobre llenç amb tècnica mixta –acrílic amb altres materials com la massilla o el cartró– plenes de color i en què la figura humana és el centre de la creació.

Però aquest estil personal arriba després d'una llarga trajectòria i d'una passió per l'art que l'acompanya des de ben petit. "Amb vuit anys vaig demanar als meus pares fer classes particulars de dibuix", explica Mira. Com a mestre va tenir Ricardo Morán, un pintor vinculat a l'Escola d'Olot, que li feia classes de dibuix amb perspectiva, però que també el va apropar al paisatgisme.

La seva formació va complementar-se a escoles d'art i disseny com la Llotja i la Massana, de Barcelona, i l'Illa, de Sabadell, una època que va acabar amb 18 anys per posar-se a treballar com a dissenyador de motocicletes, una feina que encara ara desenvolupa. "He dissenyat una quinzena de models per a marques com Mecatecno i Cliping", explica Mira.

El retorn a la pintura

Després de molt de temps sense agafar els pinzells, fa un parell d'anys Mira reprèn la seva passió amb treballs en aquarel·la i de petit format. És aleshores quan comença a treballar en un estudi compartit amb altres artistes a Barcelona, davant del Palau de la Música, i on troba un ambient bohemi i creatiu que l'enriqueix. "A Barcelona hi ha molta competència, però, alhora, moltes oportunitats", diu. Aquella experiència li fa fer el salt a la professionalització. "Veia gent que pintava i que s'hi guanyava la vida, i vaig pensar, per què no ho puc fer jo també?", recorda.

És dos dies abans de la pandèmia quan en la seva vida es creua amb la prestigiosa galeria ArteVista/Gallery de Barcelona. "Vaig anar a la inauguració d'una exposició i vaig veure clar que la meva obra hi tenia cabuda", diu Mira, qui va proposar-se fer-s'hi un racó. Ara, el pintor treballa en exclusiva per a aquesta galeria, on exposa quadres de gran format dels quals ja n'ha venut alguns que han viatjat, entre altres, als Estats Units i a Alemanya. A més, l'artista treballa ara en un parell de projectes internacionals. Una carrera professional que tot just comença i, de moment, amb èxit. "Ara estic vivint de la pintura que és el que sempre havia volgut". 

Edicions locals