Els treballadors de la neteja viària i la recollida de residus de Mollet convoquen vaga

Urbaser ha anunciat l’acomiadament del 40% de la plantilla a conseqüència de la retallada d’uns 800.000 euros del contracte que té amb l’Ajuntament

Societat

Els treballadors de l’empresa Urbaser, encarregada del servei de neteja viària i de recollida de residus de Mollet, han convocat una vaga indefinida que començaria el proper 27 d’abril, davant l’anunci de l’empresa d’acomiadar gairebé un 40% de la plantilla. Aquesta dràstica reducció ha estat la resposta d’Urbaser a la rebaixa que vol aplicar l’Ajuntament de gairebé 800.000 euros (un 20%) en el contracte de servei, que ofereix aquesta empresa des de 2006.

“Aquesta no és una situació volguda sinó imposada des de l’Estat per la situació econòmica”, argumenta la regidora de Promoció Ambiental i Medi Ambient, Ester Safont, en referència al Pla d'Ajust que ha d'aplicar l'Ajuntament.
Davant la rebaixa del contracte, Urbaser ha plantejat l’acomiadament de 20 treballadors de la plantilla que passaria de 54 a 34 persones. El comitè d’empresa, però, considera que la mesura és “excessiva”. “Assumim que haurà d’haver algun acomiadament i proposem negociar rebaixes de sous i prejubilacions perquè sabem que la situació econòmica és crítica”, apunta Alfonso Muñoz, membre del comitè d’empresa.

Mesura impopular
Muñoz denuncia que des de l’empresa “no hi ha hagut voluntat de negociar” i justifica així la convocatòria de vaga indefinida, una mesura que “sabem que és impopular, ni al poble ni a nosaltres ens agrada però no queda un altre camí”, assegura.

Per la seva part, la regidora confia en què s’iniciarà un procés de negociació que evitarà arribar a la vaga dels treballadors del servei. “Totes dues parts estan amb una postura de màxims. Des de l’Ajuntament apel·lem a la responsabilitat i esperem que amb la negociació s’aconsegueixi la mínima afectació laboral”, diu Safont. En tot cas, la regidora assegura que si la vaga tira endavant, l’Ajuntament intervindrà a l’hora de marcar els serveis mínims necessaris.

Urbaser assumia el contracte de la neteja viària i la recollida de residus de Mollet el 2006, quan l’empresa comptava amb una plantilla de 32 treballadors, que ha anat creixent fins a situar-se en els actuals 54.

Edicions locals