Antonio García guanya el bronze olímpic amb Espanya

El vallesà ha estat providencial en la final pel tercer lloc contra Egipte amb sis gols

Esports

Antonio García guanya el bronze olímpic amb Espanya
Antonio García guanya el bronze olímpic amb Espanya | RFEB

La Llagosta

El llagostenc Antonio García Robledo, jugador del Fraikin BMG, ha guanyat la medalla de bronze dels Jocs Olímpics de Tòquio després de la victòria espanyola contra Egipte, per 31 a 33. Espanya va disputar la final pel tercer lloc contra els egipcis després de perdre la semifinal contra Dinamarca, que permet al vallesà sumar un bronze olímpic als seus 37 anys.

Feia cinc anys que García Robledo no defensava la samarreta espanyola i ha estat un dels jugadors més rellevants de la fase olímpica japonesa. L’extrem del Fraikin Granollers ha guanyat pes dins el combinat i ha estat una autèntica revelació fins a ser un dels jugadors providencials per guanyar el metall de bronze.

En la final pel bronze, el vallesà va marcar sis gols, fent dos d’aquests quan més havia ajustat l’electrònic Egipte a la segona part. Al descans, Espanya guanyava 16 a 19, però a la segona part els egipcis van pujar la intensitat. Amb l’electrònic empatat, el llagostenc aconseguia donar oxigen amb els seus xuts potents i de lluny. Finalment, Espanya feia valer la seva condició de favorita per guanyar la medalla de bronze.

És la primera medalla olímpica d’Antonio García Robledo amb Espanya. Amb el combinat estatal, García Robledo ja havia guanyat l’or del Mundial del 2013; i a l’Europeu una plata (2016) i un bronze (2014). “En aquesta generació ens faltava una medalla olímpica”, deia el llagostenc en acabar el duel en una entrevista a La 1, de l’RTVE, que afegia: “guanyar una medalla olímpica és molt especial, és molt bonic”.

 

 

Edicions locals