La recepta dels contes terapèutics

BAIXVALLESANS AMB EMPENTA (II): Rosa Pinasa ha sabut adaptar la seva vida laboral a la malaltia que la va apartar de l'anterior feina

Economia

Rosa Pinasa és una dona inquieta i implicada en allò que fa. Possiblement per això mai havia tingut problemes a l'hora de trobar feina. N'ha fet de diversa, vinculada a l'àmbit empresarial i financer, però ara fa un parell d'anys una malaltia la va apartar del món laboral. La Rosa, però, no es va quedar a casa. Es va formar i ara ha esdevingut una contacontes.

La seva experiència podria ser també explicada com una rondalla, protagonitzada per una molletana que ha fet un canvi de rumb a la seva vida, tot enfrontant-se a les adversitats.

La Rosa feia uns quatre anys que treballava al departament d'economia i finances d'EMFO, l'empresa municipal de formació ocupacional i ocupació de Mollet, quan li van diagnosticar una malaltia amb un tractament molt llarg.

Com que no podia treballar, doncs, va buscar alternatives i va començar a ajudar a la biblioteca de Can Besora, on estudia el seu fill petit. I allà va començar a "descobrir un nou món", el del lleure i l'educació infantil. De fet, sempre li havia agradat explicar contes als seus fills, però de l'afició en va fer una professió.

"Em van proposar fer de contacontes. Al principi em posava molt nerviosa i vermella; jo no havia parlat mai en públic", explica la Rosa. Però l'esforç era gratificant: "Surts amb molta energia!".

Aviat va decidir fer un curs a la Biblioteca de Can Butjosa de Parets i allà va saber que hi havia un curs d'especialistes de biblioteques escolars i infantils, que imparteix la Universitat de Vic i es fan pràctiques a Can Butjosa, i s'hi va matricular.

Un cop diplomada li ha sortit molta feina. Primer organitzant la biblioteca de l'escola García Lorca, on també fa de contacontes per a nens d'entre P3 i 3r de primària, a més de crear el servei de préstec del centre. "Estem fent usuaris de biblioteques", diu cofoïa. De fet, la Rosa hi creu molt en la feina: "és molt important que els infants llegeixin; si no, no poden estudiar res", assegura.

Ara també és responsable del pla de lectura a cinc escoles de Parets, amb alumnes de 2n. La Rosa, a més, no para de formar-se. "He llegit milers de contes, perquè si no m'agrada no l'explico. T'has de creure la història perquè els nens també ho facin i estiguin atents", diu.  De fet, explica que els infants sovint volen participar i acaben explicant anècdotes personals. "És una teràpia, per a ells i per a mi".


Edicions locals