Mor mossèn Esteve Sanz, rector de Martorelles i Santa Maria més de 30 anys

Va ser el responsable de la parròquia de Sant Joaquim des del 1985 i va ser arxiprest de Mollet entre 2004 i 2011

Societat

Mor mossèn Esteve Sanz, rector de Martorelles i Santa Maria més de 30 anys
Mor mossèn Esteve Sanz, rector de Martorelles i Santa Maria més de 30 anys

Qui va ser rector de la parròquia de Sant Joaquim de Martorelles mossèn Esteve Sanz Pérez va morir el passat 21 d'agost a l'edat de 84 anys, segons ha informat el Bisbat de Terrassa.

Mn. Esteve Sanz havia nascut a Aldeamayor de San Martín, província de Valladolid, el 15 d’abril de 1937. Va estudiar humanitats a l’Escola Pia de Barcelona i va realitzar els estudis de Filosofia i Teologia al Seminari Major de Beauvais, a Oise (França). Va rebre l’ordenació presbiteral el 29 de juny del 1961 a la catedral de Beauvais (França).

Els seus primers anys de ministeri va ser, entre d’altres, vicari parroquial de S. Jacques de Compiègne i encarregat de la parròquia de S. Antoine de Compiègne. A més, durant set anys va ser consiliari dels Scouts de França i d’equips d’Acció Catòlica.

L’any 1979 va ser nomenat rector de la parròquia de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, per als catòlics de parla francesa. Va col·laborar a la parròquia de Sant Oleguer, també a Barcelona. Des del 1985 era el rector de les parròquies de Sant Joaquim i de Santa Maria de Martorelles.

Amb la creació de la diòcesi de Terrassa el 15 de juny de 2004 hi quedà incardinat. A nivell diocesà fou membre del Consell presbiteral del 2005 al 2008 i exercí d’arxipreste de Mollet entre els anys 2004 i 2011.

L’any 2018 li va ser concedida la jubilació canònica i va passar a residir a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol de Barcelona.

Investigat pel Bisbat

Poc abans de la seva jubilació, el Bisbat de Terrassa va iniciar una investigació per un presumpte cas d'abús sexual que s'hauria comès entre 1974 i 1977 a la diòcesi de Beauvais, on aleshores exercia el seu ministeri pastoral. Des del Bisbat es va apuntar que no es tractava d'un cas de pederàstia.

Edicions locals