Mollet en Comú demana a l'Ajuntament que col·labori en l'acollida de refugiats afganesos

La formació presentarà una moció perquè la ciutat es declari lloc d'acollida, particularment de dones i nenes afganeses

Societat

Pedro Sánchez saluda refugiats arribats a l'Estat el passat 27 d'agost
Pedro Sánchez saluda refugiats arribats a l'Estat el passat 27 d'agost | Pool Moncloa / Fernando Calvo

Mollet en Comú presentarà a l'Ajuntament una moció que demana al govern de la ciutat que col·labori en l'acollida de refugiats afganesos després de la presa del poder dels talibans al país.

El grup municipal dels comuns presentarà un text en format de moció que s’està aprovant a moltes ciutats espanyoles amb l’objectiu que serveixi com a base per a una declaració institucional o una moció al ple municipal que pugui ser aprovada amb el consens més gran possible. Al text es demana que l’Ajuntament de Mollet ofereixi els seus recursos per tal de col·laborar en l’acollida de refugiats que ara s’està portant a terme i declarar la ciutat com a lloc d’acollida de refugiats afganesos.

Més enllà de l’àmbit institucional, Mollet en Comú parlarà amb entitats de la ciutat implicades en temes d’acollida i solidaritat per valorar possibles accions i d’altra banda, el partit dedicarà el seu aparador al carrer Berenguer III a una exposició de sensibilització sobre la situació de les dones a l’Afganistan.

Els comuns recorden que després de dues dècades d’intervenció militar per part dels EEUU i dels seus aliats de l’OTAN, entre ells Espanya, "el sobtat abandonament de les tropes ha desembocat en una ràpida presa del poder per part dels fonamentalistes islàmics dels talibans". Mollet en Comú alerta que aquesta situació "posa en perills els drets humans més elementals, especialment de dones i nenes i persones LGTBI, i generarà un important problema de desplaçats i refugiats que, com d’altres, arribaran a les portes d’Europa".

En aquesta situació, des de Mollet en Comú "volem que governs i administracions donin una resposta en clau humanitària i solidària amb totes aquestes persones víctimes d’aquesta situació en la qual tenim una clara responsabilitat".

 

 

Edicions locals