El 80% dels vehicles multats per circular per la vorera o per zones de vianants són patinets elèctrics

De les 154 sancions interposades des del mes de gener a Mollet, 124 corresponien a aquests vehicles de mobilitat personal

Societat

La Policia Municipal realitza una campanya per a la seguretat dels vianants
La Policia Municipal realitza una campanya per a la seguretat dels vianants | Aj. Mollet

Mollet del Vallès

De gener a agost de 2021, la Policia Municipal de Mollet ha interposat 154 denúncies a vehicles que circulaven per la vorera o per zones de vianants, un 80% dels quals (124) corresponien a patinets elèctrics.

L'Ajuntament ha fet pública la dada en el marc d'una campanya que la Policia Municipal de Mollet està realitzant durant tota la setmana de control per a la seguretat dels vianants. Es tracta d’una acció coordinada pel Servei Català de Trànsit i les policies locals, que es porta a terme del 30 d’agost al 5 de setembre. L’objectiu és detectar infraccions que posin en risc la seguretat dels vianants, però també conscienciar les persones de la necessitat d’utilitzar els passos habilitats per travessar els carrers.

Així doncs, durant aquests dies, s'han reforçat els controls en cruïlles concorregudes de la ciutat, on els agents vigilen que tant vianants com vehicles compleixin la normativa. La campanya incideix en la detecció d’infraccions com no respectar els semàfors, l’estacionament en passos de vianants o la circulació de vehicles per la vorera.

Més denúncies que l'any passat

Entre gener i agost d'enguany s'han denunciat 154 vehicles per circular per la vorera o per zones de vianants, una xifra ja superior a totes les denúncies que es van registrar el 2020 (130 vehicles), un increment general d’un any a l’altre que el Consistori atribueix a l’augment del control d’aquest tipus d’infraccions. El 2020, del total de sancions, 113 (87%) van correspondre a patinets elèctrics.

Pel que fa a la resta de tipologies de vehicles, la Policia ha denunciat un total de 311 cotxes i motos per estacionar a la vorera i, per tant, dificultant la circulació dels vianants. Durant tot el 2020 es van denunciar 65 vehicles per aquesta infracció. "L’increment es deu al fet que aquest any han començat a sancionar-se també les motocicletes que estacionen a la vorera", expliquen fonts municipals. En el mateix sentit, un total de 120 vehicles han estat multats fins a l’agost per estacionar en un pas de vianants. Durant tot el 2020 en van ser 257.

Els agents, d’altra banda, també detecten vianants que no utilitzen els passos de vianants, en aquest cas se’ls informa de la importància d’utilitzar els passos habilitats i respectar els semàfors.

Edicions locals