Mor Zacaries Egea, històric de Convergència a la Llagosta

Serà enterrat demà a les 15.30 h a l cementiri llagostenc

Societat

Mor Zacaries Egea, històric de Convergència a la Llagosta
Mor Zacaries Egea, històric de Convergència a la Llagosta

L'històric dirigent de Convergència a la Llagosta, Zacaries Egea López, ha mort a 82 anys víctima d'una leucèmia. A partir d'aquest dimecres a les 16.30 h restarà al tanatori de la Funerària Monserdà de Mollet i demà se celebrarà una cerimònia a la Llagosta a les 15.30 h. Posteriorment, serà enterrat a Cassà de la Selva, on ha residit els darrers anys.

Egea va néixer a Mollet del Vallès el 20 d'agost de 1939. Amb 26 anys es va casar i va traslladar-se a la Llagosta, on va ser una persona activa en la vida associativa del poble. Va ser soci fundador de l'Agrupació Sardanista de la Llagosta i va estar vinculat a la Penya Blaugrana llagostenca.
Va tenir tres filles, la Núria, la Mònica i la Mireia i tres nets, la Laia, el Ferran i el Bernat.

Pel que fa a l'àmbit polític, Egea va ser fundador de Convergència a la Llagosta, partit que va presidir durant una vintena d'anys. Va entrar com a regidor a l'Ajuntament l'any 1991, càrrec que va ostentar fins al 2007. Al mandat  1995-1999 va governar a la Llagosta en coalició amb el PSC, amb l'històric alcalde socialista José Luis López. Al govern va ser responsable de la regidoria de Seguretat Ciutadana i 1r tinent d'Alcaldia.

Va encapçalar les llistes de CiU a la Llagosta fins a l'any 2003, quan va ser substituït per la seva filla Mireia Egea. Més endavant, amb la reconversió a PDeCAT, va formar part de l'executiva local com a tresorer.

Edicions locals