La Generalitat adjudica les obres per construir el nou edifici de l'INS Mollet per gairebé 7 milions d'euros

L'actuació té un termini d'execució de 12 mesos i preveu la construcció d’un nou edifici de 4.560 m² per a cicles formatius

Societat

La Generalitat adjudica les obres per construir el nou edifici de l'INS Mollet per gairebé 7 milions d'euros
La Generalitat adjudica les obres per construir el nou edifici de l'INS Mollet per gairebé 7 milions d'euros

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat a l'empresa Vías i Construcciones S.A. l'execució de les obres de la primera fase per substituir l'edifici C per a cicles formatius (mecànica, transport i manteniment de vehicles, química, instal·lació i manteniment) de l'Institut  Mollet. El Consell d’Infraestructures.cat va comunicar el passat 30 de juny aquesta actuació que tindrà un pressupost de 6.838.868,39 euros (sense IVA) i un termini d'execució de 12 mesos.

Segons fonts del Departament d'Educació, també estan adjudicades totes les assistències tècniques per dur a terme aquesta obra i resta pendent l'atorgament de la llicència d'obres per part de l'Ajuntament. De fet, un dels tràmits que sí que va dur a terme el consistori fa uns mesos va ser el de ratificar durant el ple de juny la regularització jurídico-patrimonial del solar de l'Institut. Amb aquesta ratificació, que va comptar amb el vot favorable de tots els partits polítics, es donava llum verda a l'acord plenari que va quedar per acabar de materialitzar l'any 1992 i que permetrà seguir amb la reforma de l'INS Mollet.

Amb tot, segons Educació: "La previsió de signatura de contracte és per a finals de setembre, per tant s'estima que l'inici de les obres seria a finals d’any i es preveu que finalitzin a finals de l’any 2022".

Ampliació i urbanització

El projecte consisteix en la construcció d’un nou edifici de 4.560 m2 per a cicles formatius a l’Institut de Mollet del Vallès, localitzat a l'avinguda Burgos 96. També incorpora una intervenció d'urbanització dins el mateix complex de l'institut de 1.288 m2.
Per dur a terme la seva construcció, es preveu l’enderroc de dos edificis que actualment existeixen a l’àmbit del futur edifici, i el posterior enderroc de l’edifici actual dels tallers, que resultarà un àmbit urbanitzat.

Així mateix, l'ús del nou edifici que substituirà a l'actual, el qual té més de 40 anys de vida, serà destinat a cicles formatius d’Automoció, Mecànica i Química, segons expliquen fonts del Departament d'Educació

Edicions locals