Activat el pla Inuncat en fase d'alerta

El Servei Meteorològic de Catalunya espera precipitacions que poden superar els 20 mm en 30 minuts

Societat

Activat el pla Inuncat en fase d'alerta
Activat el pla Inuncat en fase d'alerta

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i Protecció Civil han activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA als municipis de 8 comarques, entre els quals el Vallès Oriental, per la previsió de tempestes fortes durant les properes hores.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s'esperen precipitacions que poden superar el llindar de 20 mm en 30 minuts a gairebé tot el país, amb especial intensitat a la meitat Nord de Catalunya i sobretot al quadrant Nord - Est (comarques de Catalunya Central i Girona). Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona afectada serà de caràcter local.

L’alerta, emesa pel CECAT, demana una atenció especial als municipis de les comarques del Vallès Oriental, Osona, el Baix Empordà, la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Ripollès, on els models meteorològics preveuen més intensitat en la precipitació.

Edicions locals