Divendres s'aixecarà la restricció del màxim de 10 persones en trobades socials

La portaveu del Govern ha anunciat la retirada de les mesures anticovid que "afectaven drets fonamentals"

Societat

A partir de divendres, el Govern català aixecarà totes les restriccions anticovid que "afecten drets fonamentals" i que necessitaven un aval setmanal del Tribunal Superior de Justícia (TSJC). Així, les trobades socials deixaran d'estar limitades a 10 persones. "Per tant decauen les restriccions en el dret de reunió i també la que afectava la llibertat de culte restringint l'aforament en els centres religiosos", ha anunciat avui la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

La Generalitat havia imposat aquestes mesures a partir del 14 de juliol arran l'augment de contagis de la Covid-19. Ara, el Govern argumenta que la millora de les dades epidemiològiques permet aixecar aquestes mesures. Amb tot, Plaja ha avançat que el gruix de la resta de restriccions es mantindran, com en el cas dels aforaments de les competicions esportives i les activitats culturals. La Generalitat sí que estudia augmentar del 30% al 40% l'aforament en espectacles esportius de més de 10.000 persones El Procicat està avaluant la mesura durant la reunió d'aquest migdia, en paral·lel a la roda de premsa de Plaja.

En un altre àmbit, el Govern espera obrir "el més aviat possible" l'oci nocturn, tot i que confirma que un dels factors que en permetrà l'obertura serà la dada de tenir menys de 100 persones ingressades a les UCI: "És un dels punts a tenir en compte per poder fer la reobertura", ha afegit Plaja.

D'altra banda, Plaja ha assegurat que l'executiu català manté el rebuig a implantar el passaport Covid.

Edicions locals