Es liciten les obres per ampliar el servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet

S'hi poden presentar empreses fins al pròxim 18 d'octubre

Societat

L'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet ha fet un pas endavant amb l'obertura de la licitació del concurs per redactar i executar les obres, una reclamació que ja fa anys que es fa des del centre, i a què es va anunciar fa uns mesos en una visita a la ciutat de l'anterior consellera de Salut, Alba Vergés.

El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19.

Les empreses interessades disposaran fins al pròxim dia 18 d’octubre per presentar l’oferta que es valorarà i s’adjudicarà un cop analitzada tota la informació. Es preveu un termini d’onze mesos per a la realització de les obres de reforma i ampliació, amb l’objectiu que les noves urgències es posin en marxa a finals del 2022.

Sobre l’ampliació d’Urgències

L’ampliació dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500 m2 més, passant de 1.000 m2 a 1.500 m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la mateixa unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400 mil euros per a l’equipament.

El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 2 boxes i dos punts de tractament per a pediatria, 6 boxes per a traumatologia, 5 boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i 1 box de seguretat. Per tal de poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la COVID-19 s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris.

Edicions locals