L'Ajuntament de Mollet destina 100.000 euros a reformes a centres educatius

S'han fet una trentena d'actuacions a 13 escoles de la ciutat

Societat

L'Ajuntament de Mollet ha invertit enguany uns 100.000 euros en obres de reparació, adequació i millora de 13 centres escolars de la ciutat. En total, s'han fet 30 actuacions, moltes de les quals han servit per millorar la seguretat i l’accessibilitat dels centres amb el propòsit de vetllar per la salut de la comunitat educativa, en plena època de pandèmia.

A pocs dies d'iniciar el curs, l'Ajuntament ha fet públiques les obres que s'han realitzat aquest estiu aprofitant les vacances escolars als centres educatius de la ciutat.

Dels treballs realitzats, destaquen, l’enderroc i construcció de la paret mitgera de l’Escola García Lorca, treballs de reparació i connexió del clavegueram de l’Escola Bressol Municipal Pinetons, una rampa d’accessibilitat a l’Escola del Bosc, la construcció d’un nou sorral a l’Escola Salvat Papasseit, la instal·lació d’una nova font al pati de Col·legis Nous i els tendals amb malla d’ocultació que s’instal·laran al llarg d’aquest mes de setembre a les 3 Escoles Bressol Municipals.

D’altres actuacions previstes fins a finals d’any són les referents a la millora de sistemes de calefacció en escoles, millores al paviment de l’AIS de Can Vila, i diferents actuacions en el mobiliari esportiu i jocs infantils de les escoles.

L’Ajuntament també informa que s’estan repintant tots els accessos a les escoles que ho han demanat i que es continuarà amb els talls de carrer que es van aplicar en quatre centres el curs anterior, per facilitar les entrades i sortides a aquests centres educatius: Escola Sant Jordi, Centre d’Estudis Mollet, Institut Mollet i al Carrer Sabadell (Escola Sant Gervasi, Can Besora i EBM Pinetons).

Per a l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “l’Ajuntament de Mollet continua apostant per l’Educació pública de qualitat i és per això que, com cada estiu, s’han realitzat obres de millora a les escoles de la ciutat amb l’objectiu de garantir que els nens i les nenes puguin desenvolupar amb normalitat i seguretat el curs escolar, malgrat que és el Departament d’Educació de la Generalitat qui té la competència per fer i finançar les obres de reforma, adequació i millora dels centres educatius".

Per al regidor d’Educació, Raúl Broto, “al marge d’aquelles reparacions de reforma i manteniment que cal fer cada any, les actuacions que hem dut a terme de cara al curs vinent han estat molt condicionades i centrades en inversions que garanteixin la salut, seguretat i accessibilitat de l’alumnat”. Broto també ha volgut deixar clar que “aquest curs encara no serà tot el normal que ens agradaria, i encara que les dades de la Covid tendeixen a decréixer, seguim fent una crida a la responsabilitat de tots i totes, ja que si ens vacunem i complim les normes, serà més fàcil vèncer aquest repte i tornar, esperem durant aquest curs, a una situació més semblant a la que vivíem abans de la pandèmia”.

 

Edicions locals