L'Open de Billar Americà iguala el rècord de 160 participants

El campionat se celebra a Mollet fins diumenge i repartirà prop de 7.100 euros

Esports

L'Open de Billar Americà iguala el rècord de 160 participants
L'Open de Billar Americà iguala el rècord de 160 participants

José Luis Rodríguez Beltrán

L'Open de Billar Americà de Mollet celebra des d'aquest dijous i fins diumenge l'11a edició al Mercat Vell, amb una gran expectació. Des que va esclatar la pandèmia, el campionat de billar de Bola 8 és el primer gran esdeveniment esportiu que se celebra a la ciutat, que compta amb un total de 160 jugadors. Això sí, dins l'equipament municipal només podran coincidir una seixantena de persones per complir amb el protocol de la Covid.  

L'Open molletà es disputarà entre les modalitats d'Open Catalunya –màxima categoria–, Parella Escocesa i Open Popular.

Màxim nivell competitiu
El campionat reunirà els millors billaristes de Catalunya, però també d'altres comunitats, com ara les Illes Balears o l'Aragó. D'entre els participants, hi haurà jugadors contrastats, dels quals, n'hi ha una vintena que han estat, com a mínim, campions de Catalunya i d'Espanya. Amb tot, hi ha dos que van amb el cartell de favorits i que ja han guanyat l'Open: Natxo Smith i Quim Reyes. Smith, nascut a l'Argentina però veí de Mollet des de fa anys, és campió del Món de Bola 8, el 2015, i tres cops campió de l'Open; mentre que Reyes, de Manresa, ha destacat en la categoria per equips amb la victòria en un Mundial de Pool 51, el 2018, i un or i una plata a l'Europeu de Pool 51. En l'àmbit individual també ha guanyat dos Campionats d'Europa de Bola 8 i un subcampionat continental de Pool 51. 

Als dos genis del billar, se sumen cinc billaristes més amb opcions de victòria. D'aquests n'hi ha dos que s'han quedat a les portes del títol Mundial. Ivan Belmonte, de Barcelona, és doble subcampió del món de Bola 8 i Ivan Mondejo, que és 15 vegades campió de les Illes Balears, subcampió del Món de Bola 8 i amb la selecció espanyola subcampió d'Europa. Cal destacar, Gabi Carral, de Barcelona, qui ha aconseguit quedar al quart, cinquè i novè lloc del Mundial de Bola 8 i fins fa poc era el propietari de la Sala ARS de billar, ja tancada; Quique Calderón, de Castelldefels, campió d'Europa per equips de Pool 51; i Daan Leyssen, de Bèlgica, finalista europeu d'snooker. L'últim campió del torneig va ser Damián Rodríguez, de Saragossa, que defensarà el títol.

"Són uns billaristes excepcionals, i n'hi ha una vintena amb possibilitats de victòria. Dels jugadors locals destaco Marc Pi, que va guanyar la primera edició de l'Open i es va classificar entre els 32 millors de Las Vegas, de Bola 8 i Bola 9", va remarcar dimarts Gerard Camp, president d'AMOBA, durant l'acte de presentació a l'Ajuntament. De fet, des d'ahir dijous, ja està en marxa el torneig, tot i que el cap de setmana centra gairebé tota l'activitat.  

L’Open de Mollet repartirà 7.100 euros entre els 20 millors billaristes classificats d'entre les tres categories

La màxima dotació, de 1.200 euros, serà per al campió de Bola 8. El millor júnior s’emportarà el Trofeig Villacastín, amb un tac Buffalo Maxum de regal, i el millor molletà serà premiat amb el Trofeu Pitapes, amb un àpat per a dues persones.

Edicions locals