Salvem El Calderí presenta un recurs contenciós administratiu davant del TSJC per aturar la construcció del nou barri

La plataforma va celebrar dijous al Jardinet del Casal Cultural una assemblea oberta a la ciutadania

Societat

Salvem El Calderí presenta un recurs contenciós administratiu davant del TSJC per aturar la construcció del nou barri
Salvem El Calderí presenta un recurs contenciós administratiu davant del TSJC per aturar la construcció del nou barri

La plataforma Salvem El Calderí ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un recurs contenciós administratiu per demanar que s'aturi el projecte d'urbanització del Calderí a Mollet, després que el mes de març passat, la Comissió Territorial d'Urbanisme donés llum verda a la construcció del nou barri als terrenys agrícoles situats a l'entrada sud de la ciutat, on es preveuen 1.400 habitatges.

La Plataforma que va presentar el recurs abans de l'estiu, està treballant ara en l'argumentació del cas: "Ara estem estudiant la documentació i construint l'argumentació per presentar la nostra posició alternativa, ja que creiem que el projecte s'està fent de manera errònia o no adequada, incomplint alguns aspectes legals de caràcter important, des de la llei del canvi climàtic fins a aspectes de seguretat constructiva. En les pròximes setmanes entregarem aquesta documentació perquè el tribunal la tingui en compte", explicava Txus Carrasco, portaveu de la plataforma Salvem El Calderí.

Segons Carrasco, qui alerta que "no serà un procés judicial ràpid" i que demanaran que mentre duri el procés el projecte quedi aturat: "Estem convençuts que el contenciós el guanyarem. Tenim el precedent, aquesta setmana, sobre la poca idoneïtat de fer malbé espais d'una riquesa natural i social important per omplir-los d'infraestructures, en aquest cas macrobarris, per tant estem convençuts que l'argumentació que presentarem serà suficient per poder aturar-ho i poder repensar-ho cap a una planificació urbanística i territorial més sostenible i en funció de les necessitats del futur".

Assemblea oberta

Dijous de la setmana passada, a la tarda, la plataforma va organitzar al Jardinet del Casal Cultural una assemblea oberta a la ciutadania: "És una assemblea oberta amb la idea de fer una crida a la participació perquè ara començarem una nova etapa de la lluita per salvar el Calderí", explicava Marc Fernández, membre de la plataforma Salvem el Calderí.

Segons Fernández: "La idea és que la campanya la construïm entre totes i que sigui una cosa participativa i de la ciutadania, perquè sabem que hi ha molta gent en contra de la urbanització del Calderí".

En aquest sentit, des de la plataforma plantegen diverses accions de difusió i participació, entre elles, la d'obrir pròximament una pàgina de crowdfunding (finançament col·lectiu) per recollir fons per fer front als costos judicials. Per altra banda, també treballen en la idea de fer una gran mobilització a finals d'octubre o principis de novembre.

 

 

 

Edicions locals