Mor Jose Casasnovas, tècnic històric i un dels fundadors de Ràdio Mollet

Va ser un dels iniciadors de l'emissora municipal a principis dels anys 80

Societat

Mor Jose Casasnovas, tècnic històric i un dels fundadors de Ràdio Mollet
Mor Jose Casasnovas, tècnic històric i un dels fundadors de Ràdio Mollet | Ajuntament de Mollet

Aquest dissabte moria a 76 anys Jose Casasnovas, tècnic i fundador de Ràdio Mollet ara fa 40 anys.

Casasnovas, pare de l'actual tècnic Pep Casasnovas, va ser un dels fundadors de Ràdio Mollet a inicis dels anys 80 i durant molts anys i fins a la seva jubilació va treballar-hi com a tècnic.

Va ser un dels tres iniciadors de l'emissora molletana, un grup de radioaficionats format també per Lluís Ramon i Màrius Galian, que a finals dels anys 70 es trobaven al garatge de casa per muntar tota la infraestructura que permetria que, més tard, es pogués emetre primer en AM i més endavant en FM.

"Com que érem radioaficionats teníem el cuc a dins i a banda volíem fer una ràdio a Mollet, perquè n'hi havia molt poques aleshores", explicava Casasnovas en una entrevista el passat juliol al programa Posa't les piles, de Ràdio Mollet.

"No era només fer una ràdio, s'havien de muntar uns emissors petits que no n'hi havia al mercat, i s'havien de fabricar. Tot va començar a nivell casolà", deia aleshores el Jose. La ràdio va passar d'un garatge a la cinquena planta de l'antic edifici de Correus i, ja més endavant, va passar a la sisena planta, amb ja la infraestructura necessària com a ràdio municipal.

 

Edicions locals