El trànsit a la C-17 cau un 30% per l'aixecament del peatge de l'autopista

El descens de circulació s'ha notat en el tram sud de la C-17, entre Parets del Vallès i Barcelona

Societat

La C-17, al seu pas per Mollet I Foto: Googlemaps
La C-17, al seu pas per Mollet I Foto: Googlemaps

El volum de trànsit a l'autopista C-33, entre Montmeló i Barcelona, s'ha incrementat un 40% des de l'alliberament dels peatges de la C-33 a la Llagosta i de l'AP-7 a la Roca. El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha explicat que aquesta xifra és proporcional al descens de circulació per la C-17 entre Parets i Barcelona, que calcula en un 30%, i que ja s'ha detectat els primers dies de setembre.

Lamiel posava aquests trams com a exemple del traspàs de trànsit a vies que abans eren de pagament i que, assegura, són més segures, i això fa confiar en una reducció de l'accidentalitat. D'altra banda, el director del SCT també ha demanat al Ministeri de Transports celeritat en la retirada de les estructures dels peatges, com el de l'AP-7, i ha destacat que el Govern de la Generalitat ha començat a desmantellar aquestes infraestructures en les vies de la seva titularitat.

De fet, les cabines han causat problemes d'embussos sobretot els caps de setmana, tot i que dissabte i diumenge a la Roca es van obrir les barreres d'11 cabines en sentit Barcelona –el cap de setmana anterior van ser 5–. Lamiel explica que no se'n poden obrir més per seguretat a l'hora d'incorporar-se als carrils de circulació. El darrer cap de setmana, el segon després de l'alliberament dels peatges, va millorar la circulació a l'AP-7, tot i que es va mantenir un tram de retencions a la Roca.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat el dispositiu de l'operació tornada de diumenge i ha recordat que la situació es va complicar a la Roca per un accident que va obligar a aturar la instal·lació del carril addicional nord, una mesura que sí que es preveu aplicar diumenge que ve. Trànsit també ha indicat que la mobilitat en dies feiners s'ha recuperat i ja s'apropa a la d'abans de la pandèmia, ja que només es troba un 3% per sota.

Edicions locals