Mollet, Sant Fost i Martorelles demanen a ADIF fer accessible el pas subterrani i millorar l’aparcament de l’estació de Mollet–Sant Fost

Els alcaldes dels tres municipis han enviat una carta conjunta a la presidenta de l'administrador ferroviari

Societat

Els Ajuntaments de Mollet, Sant Fost i Martorelles han demanat a ADIF millorar l'aparcament i fer accessible el pas de l'estació de Mollet-Sant Fost. Els alcaldes dels tres municipis, el molletà Josep Monràs, la santfostenca Montserrat Sanmartí i el martorellesenc Marc Candela han enviat una carta conjunta a la presidenta d'ADIF, María Luisa Domínguez, amb aquestes peticions.

En la carta (veure document adjunt) els tres alcaldes mostren la seva satisfacció per la inversió de més de 6 milions que farà RENFE per millorar, modernitzar i fer accessible l’estació de Mollet-Sant Fost, una reivindicació històrica dels tres municipis i que garantirà una millor mobilitat als més de 3.800 usuaris i usuàries del Baix Vallès que diàriament fan ús de l’estació.

A la carta també mostren el seu grat perquè el pas subterrani actual es mantingui com a pas ciutadà, garantint el flux de la població dels tres municipis de manera independent a l’ús de l’estació. Ara bé, demanen que ADIF "analitzi la possibilitat de fer també accessible el citat pas, donat que seria de vital importància per al territori", diuen en la carta.

També es fa una segona petició donat que l’estació de Mollet-Sant Fost està prevista com un intercanvi modal en el Pla Director Urbanístic d’Aparcament d’estacions de tren que està tramitant la Generalitat de Catalunya, els tres alcaldes creuen que seria també del tot necessari que ADIF també comenci a planificar les obres de millora de la funcionalitat i accessibilitat de l’aparcament de l’estació i, si és el cas, de l’ampliació d’aquest.

El reclam del territori

El projecte de reforma de l'estació Mollet-Sant Fost es licitava a inicis d'aquest estiu. En la presentació del projecte, es va avançar que Adif cediria a l'Ajuntament de Mollet l'actual pas subterrani perquè pogués mantenir-se la connexió entre ambdues bandes de les vies. Amb tot, el pas mantindria les escales i, per tant, continuaria sense ser accessible per a persones amb mobilitat reduïda o usuaris de bicicletes i patinets.

Davant aquesta situació, van ser diverses les veus que van reclamar que aquest pas fos accessible, entre les quals, la de l'Ajuntament de Martorelles, que demanava que el projecte de millora de l'estació contempli un pas adaptat. Mentre que a Mollet es retirava de la sessió plenària una moció d'Ara Mollet ERC MES, després que Ara Mollet i l'equip de govern s'emplacessin a treballar conjuntament amb els grups municipals del consistori una petició a Adif que també inclogués actuacions a l'aparcament de l'estació.

Un reclam que també es feia palès en la reunió mantinguda la setmana passada entre el govern santfostenc i l'alcalde molletà, la primera després de la tornada al govern d'IUSF. En la trobada ambdues administracions es van comprometre a posar fil a l'agulla i estudiar conjuntament la proposta d'ADIF amb l'objectiu de fer accessible l’accés a les andanes i aparcament per persones amb mobilitat reduïda.

Edicions locals