Nou premi del Viles Florides per la gestió del verd urbà a Mollet

La ciutat ha obtingut la Flor d’Or Pere Cabot

Societat

Nou premi del Viles Florides per la gestió del verd urbà a Mollet
Nou premi del Viles Florides per la gestió del verd urbà a Mollet

Mollet del Vallès ha obtingut la Flor d’Or Pere Cabot que atorga el moviment Viles Florides en reconeixement de la seva trajectòria i exemple de gestió tecnològica i qualitat del verd urbà.

Així mateix, Mollet segueix encapçalant el rànquing amb 4 Flors d’Honor. Per primera vegada, Viles Florides supera la barrera dels 150 municipis d’arreu de Catalunya i Andorra coincidint amb el seu 10è aniversari. La gala de reconeixements 2021 es feia divendres a Cabrera de Mar.

El jurat de Viles Florides ha atorgat la Flor d’Or Pere Cabot a Mollet del Vallès en reconeixement el seu treball pel verb urbà durant el darrer any i com a exemple de la feina que es fa en l’enjardinament i la millora dels espais verds, en reconeixement de la seva trajectòria i l'exemple de gestió tecnològica i qualitat del verd urbà.

Així mateix, un any més, Mollet segueix sent un dels pocs municipis amb 4 Flors d’Honor que encapçalen el rànquing de puntuacions. En total, enguany hi han participat 154 municipis, dels quals, juntament amb Mollet, 14 més també han rebut 4 Flors d’Honor.

Per a l’alcalde Josep Monràs, “que el moviment de Viles Florides ens hagi atorgat quatre flors d’honor i enguany ens hagi atorgat, a més, la Flor d’Or per la qualitat dels nostres espais verds és un honor. Sens dubte aquests reconeixements ens encoratgen a seguir treballant en la mateixa línia i amb més força i il·lusió.”

De nou, el jurat de Viles Florides ha tingut en compte de Mollet "l'esforç constant pel manteniment i la protecció dels espais verds, l’arbrat, la millora i la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes a través del foment del verd urbà, la feina de participació i conscienciació social pel que fa a les polítiques de sostenibilitat mediambiental i l’aplicació de solucions naturals que ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic", apunten.

El moviment Viles Florides està impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus municipis, mitjançant la millora dels espais verds i millorant la qualitat de vida de la seva ciutadania.

Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Mollet hi participa des de l’any 2016 i aquell primer any ja va obtenir les 4 Flors d’Honor i una menció especial al millor espai públic florit per la rambla Pompeu Fabra.

Edicions locals