Ara Mollet presentarà una moció per exigir mesures que frenin l'escalada de preus de l'electricitat

El grup municipal sol·licita un fons extraordinari pels ajuntaments per cobrir l’augment de sol·licituds que estan rebent els serveis socials

Política

Ara Mollet presentarà una moció per exigir mesures que frenin l'escalada de preus de l'electricitat
Ara Mollet presentarà una moció per exigir mesures que frenin l'escalada de preus de l'electricitat

El grup municipal Ara Mollet-ERC-MES presentarà en el proper ple municipal una moció per exigir mesures que frenin l'escalada de preus de l'electricitat. En la proposta els republicans insten al govern de l'Estat a reestructurar l'actual model energètic definint "nous mecanismes de control públic, lliure d'oligopolis i amb un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent".

També demanen ampliar la cobertura del bo social per tal de reduir la càrrega a les famílies més vulnerables en episodis d’escalada de preus com els que s'han viscut aquest estiu i li sol·liciten un fons extraordinari en favor dels ajuntaments per tal de cobrir l’increment de sol·licituds que estan rebent els serveis socials.

A més a més, també proposen posara disposició de la ciutadania un punt d’informació sobre el bo social i sobre els ajuts existents per fer front a la pobresa energètica, i l’estalvi i eficiència energètica. Així com promoure la instal·lació de sistemes d’autoconsum energètic basat en energies renovables, aplicant bonificacions d’una part de la quota de l’IBI, IAE o ICIO en favor de la ciutadania i empreses que disposin de sistemes d’aprofitament d’energies renovables.

Per altra banda, el grup municipal també portarà al pròxim plenari dues mocions més. Per una banda, una referent a la liquidació del model de finançament de l'exercici 2020,en la qual sol·liciten entre altres qüestions que l’Estat articuli el fons COVID de 5.000 milions d’euros en favor dels ajuntaments, tal com es va comprometre a fer la ministra d’Hisenda, atès queels ajuntaments estan donant resposta des de la proximitat a les necessitats socials sorgides de la pandèmia.

Finalment, la tercera moció que defensarà Ara Mollet és per requerir que el pas subterrani de l'estació de Mollet-Sant Fost sigui accessible.

 

Edicions locals