Salut tancarà el punt de vacunació massiva de Can Pantiquet a Mollet

El departament deixarà obert a la comarca només el punt de Granollers i vol centrar-se en col·lectius amb baixos percentatges de vacunació

Societat

El departament de Salut de la Generalitat tancarà pròximament el punt de vacunació massiva de Can Pantiquet que té a Mollet. El departament també tancarà el de Llinars del Vallès i només deixarà actiu a la comarca el del Palau d'Esports de Granollers. L'objectiu de Salut és fer actuacions locals i centrar-se ara en la vacunació entre els col·lectius amb baixos percentatges de vacunació.

Segons ha advertit Joan Parellada, director del sector sanitari del Vallès Oriental durant la reunió del Consell d'Alcaldes del Vallès Oriental: "Només s'estan posant un 10% de les vacunes que es posaven el mes de juliol". En aquest sentit, Parellada ha afirmat que la vacunació està "tocant sostre" i que per aquest motiu ara es vol actuar d'una manera més "selectiva" i arribar a la població amb baixos percentatges de vacunació.

Parellada ha apuntat que actualment els grups no vacunats més nombrosos són els menors de 12 anys i també les persones immigrants, entre ells la població d'origen magrebí i també la d'Europa de l'est.

Per tal d'arribar a aquesta població que manca per vacunar, des del Departament es vol treballar amb campanyes més poblacionals com la que es va realitzar fa un parell de setmanes a la Llagosta durant la festa major.

Més vacunats que la mitjana catalana

Pel que fa a la situació epidemiològica al territori, el director del sector sanitari del Vallès Oriental ha explicat que "la cinquena onada es troba en una clara davallada" i que al conjunt de la comarca les dades són "millors" que al conjunt de Catalunya. També en termes de vacunació la situació és més bona que la mitjana catalana: "A la comarca ja s'han vacunat el 81,7% dels majors de 12 anys i el 83,1% dels majors de 16", ha assenyalat Parellada. Ha comentat, però, que encara s’està per sota del 65% en  la franja de 12-15 i de 20-35. Així mateix, ha apuntat que hi ha un 3% més de dones vacunades que no pas homes.

Pel que fa als hospitals, les xifres també han millorat. Aquest dimecres la comarca té 17 pacients ingressats per coronavirus, 5 dels quals a la Unitat de Cures Intensives. Un descens que ha permès recuperar les intervencions programades i descarregar de feina els centres d'atenció primària.

Finalment, el director del sector sanitari també ha indicat que ja s'ha començat a administrar la tercera dosi de la vacuna a les residències i als centres de dia i que la intenció del departament és enllestir l'administració de totes les dosis del vaccí aquesta setmana.

 

Edicions locals