La DO Alella mostra la terra de la pansa blanca

La nova edició del Vi+ omple l'agenda d'activitats relacionades al vins de la DO

Economia

Aquest octubre la Ruta del Vi DO Alella escalfa motors amb una nova edició del Vi+, amb una l’agenda plena d’activitats i experiències vinícoles perquè tothom pugui descobrir i gaudir de la Terra de la Pansa Blanca

Al programa es poden trobar activitats lligades al món del vi en diferents graus, des de tastos o maridatges, fins a visites guiades o enotastos, passant per activitats més lúdiques com ara tallersioga o maridatges de caràcter cultural.

Al Baix Vallès, una de les activitats programades serà el taller de cuina de temporada al Celler Can Roda, que se celebrarà el diumenge 3 d’octubre.

Durant tot el mes d’octubre són molts els tastos i maridatges que organitzen els diferents cellers que conformen la Denominació d’Origen Alella, així com restaurants i associacions que formen part del Consorci. 

Entre altres, hi haurà Tasta el Masnou (diumenge 3 d’octubre a la vinya testimonial del Parc Vallmora), Tast de vins de la DO Alella maridats amb productes de proximitat (dijous 7 d’octubre a Tiana) o el Tast de Testuan (diumenge 24 d’octubre a Cabrils). També es portaran a terme dos tastos de diferents vins de la DO Alella a Argentona (diumenge 17 d’octubre) i al Masnou (dissabte 23 d’octubre). Així mateix, al Restaurant Can Duran d’Alella es podran tastar els vins d’Albert Federico tots els dimecres del mes. 

Pel que fa als maridatges, hi ha des d’opcions més clàssiques, com ara el sopar maridatge Raventós d’Alella al restaurant Sant Miquel de Vallromanes (dissabte 2 d’octubre), fins a propostes de maridatges culturals com el Maridatge Opera & Vi, al Celler Bouquet d’Alella (dissabte 2 d’octubre), L’Art del Vi, a Premià de Dalt (dissabte 23 d’octubre) o el maridatge Tardor & Vi, també al Celler Bouquet d’Alella (dissabte 30 d’octubre), entre altres.

I pels que prefereixin un altre tipus d’activitat, el celler Alta Alella també organitza una sessió de hatha ioga i aperitiu entre vinyes (dissabte 16 d’octubre), mentre que el celler Bouquet d’Alella proposa un petit pícnic, també entre vinyes, diumenge 17 d’octubre. 

Per als que prefereixin conèixer més a fons el món que envolta els vins de la DO Alella, dissabte 16, l’Oficina de Turisme d’Alella organitza una passejada entre vinyes i boscos per conèixer a fons la Denominació d’Origen i quines són les característiques que la fan única. 

Es pot consultar tot el programa d'activitats al web del Consorci d’Enoturisme DO Alella.

Edicions locals