Tàndem estrenarà el 6è Cicle de Teatre a la Tardor de la Sala Fiveller amb 'Divorci'

La programació compta amb quatre obres que es representaran els quatre primers diumenges d'octubre a les 18 h

Cultura

La Cecília Retxa tramitant els papers del divorci, en una representació del 2019
La Cecília Retxa tramitant els papers del divorci, en una representació del 2019 | Tàndem

Quatre obres protagonitzaran el 6è Cicle de Teatre a la Tardor de la Sala Fiveller, que arrencarà aquest diumenge amb el grup de teatre Tàndem, que interpretarà Divorci, escrita per Franz Keppler.

L'obra tracta la trobada de dos advocats per tramitar la separació de dues persones molt conegudes públicament, la Bruna Monroy, famosa model, actriu i cantant, i en Cesc Santana, un futbolista guardonat. Els dos advocats havien sigut parella, es retrobaran cinc anys després del seu divorci per tramitar la separació i això els provocarà recordar antigues vivències, amb tot el que això representa. L'obra parla, amb ironia i humor, d’aquelles parelles que caminen en cercle sense que mai acabin de trobar-se…o sí.

Les altres tres representacions seran Carmen, d'Antzoki Teatteri, el diumenge 10; Tu i jo, de Fil Vermell, el 17; i Elna Roca clourà el cicle el 24 amb Atlàndida. Tríptic desaparegut. Totes les obres seran a les 18 h, les entrades tenen un preu de 8 euros i es poden reservar al 661 928 653.

Es reactiva la Sala Fiveller

Des que va esclatar la pandèmia, ara fa un any i mig, la Sala Fiveller ha tingut la seva activitat regular aturada. Amb aquest cicle, volen reactivar l'espai, retornant la programació pròpia –en la qual hi haurà més teatre al novembre, així com la Botiga Efímera el Nadal– i llogant-lo per a espectacles aliens. Tot plegat, però, complint amb totes les mesures necessàries.

L'equipament ja va ser la passada primavera una de les ubicacions que van acollir la MITMO, un esdeveniment que va servir "d'assaig pel compliment de les mesures i com a referència per tornar-hi a programar", segons explica Toni Amaya, coordinador de la Sala Fiveller, qui ja tenia ganes de tornar a donar vida a l'escenari. "Després de molts mesos de tancament, la gent vol gaudir de l'oci i la cultura", apunta.

Pel que fa a l'aforament, serà el que marqui la llei en el moment en què se celebrin les obres, i la "incògnita" serà saber com respondrà el públic amb el context actual, malgrat que Amaya assenyala que "el públic ha anat augmentat en cada edició".

Pel que fa al Cicle que arrenca aquesta setmana, el coordinador de la sala destaca que les quatre companyies "són professionals o semiprofessionals", a excepció de Tàndem, que "són amateurs, però tenen molta experiència". Tanta és aquesta, que enguany compleixen els seus 50 anys sobre els escenaris. Amb tot, clou recalcant que amb aquest cicle teatral són "molt exigents per oferir un alt nivell de qualitat".

Edicions locals