La planta de Coca-Cola a Martorelles redueix, en una dècada, un 52% de les seves emissions

L’activitat de la companyia té un impacte de 872 milions d’euros de valor afegit a Catalunya, on genera unes 14.930 ocupacions de treball

Economia

Martorelles

La planta de Coca-Cola a Martorelles ha aconseguit reduir des de 2010, les seves emissions en més d'un 52% i, en el cas de la ràtio d'aigua, en un 15,5%. De la mateixa manera, ha aconseguit un percentatge de valoració dels seus residus del 91,6%. Les dades les ha fet públiques la companyia aquest dimecres en la presentació, a Barcelona, de l'informe de Sostenibilitat 2020 per a Ibèria.

Segons aquest document, al llarg dels últims anys, la planta ha realitzat diverses inversions amb la finalitat de poder avançar en els objectius de sostenibilitat de l'empresa. Per exemple, va introduir il·luminació LED de baix consum i emissions, i va adaptar una de les línies per a la incorporació de la tecnologia CanCollar® amb la qual se substitueixen les anelles agrupadores de plàstic per anelles de cartó per al mercat balear.

A més, també desenvolupa un projecte de reproveïment d'aigua a la llacuna de “Can Fenosa”, al costat de la seva planta. A través d'aquesta acció, des del seu inici, s'han recuperat 339 milions de litres d'aigua.

A l'Informe de Sostenibilitat reflectim els avanços que l'empresa està escometent en matèria social, de sostenibilitat i de medi ambient. A més, ens recorda quins són els reptes que ens hem fixat de cara al futur, i ens permet saber com de prop som d'aconseguir-los. Enguany, l'Informe ha donat compte dels importants avanços que hem aconseguit a la nostra fàbrica de Barcelona, situada a Martorelles, una planta innovadora i sostenible”, comentava Carmen Gómez-Acebo, directora de sostenibilitat de Coca-Cola Europacific Partners Ibèria.

Objectiu: zero emissions

En matèria de clima, Coca-Cola ha anunciat que està avançant cap a l'objectiu zero emissions, el qual està basat a reduir el valor absolut d'emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle (GEI) en un 30% per a 2030, respecte a 2019, i aconseguir zero emissions netes de carboni per a 2040 en tota la seva cadena de valor.

Pel que fa a les begudes, entre 2015 i 2020 la multinacional ha explicat que ha reduït en un 23,9% la quantitat de sucre per litre de les seves begudes i que durant 2020, el 63% del volum de vendes a Espanya va provenir de begudes baixes en o sense calories. Així mateix, Coca-Cola ha explicat que manté la seva aposta per contribuir a l’economia circular en matèria d’envasos. Pràcticament el 100% dels envasos utilitzats són reciclables o reutilitzables i s’està actuant en la reducció, la recuperació i la reutilització.

La multinacional està prenent mesures perquè, el 2022, almenys el 50% del material utilitzat en els envasos PET a Espanya sigui plàstic reciclat: el 2020, les ampolles que es van posar en el mercat van aconseguir el 25% de plàstic reciclat i, el 2021, aquest percentatge s’ha incrementat fins al 50% en les ampolles de plàstic de les begudes sense gas i sucs. A més, el 27% dels envasos que produeix a Espanya són emplenables i està treballant en tecnologies que permetin noves formes de subministrament, per a eliminar envasos innecessaris i reduir la petjada de carboni.

Gairebé 15.000 llocs de treball

Referent a l'impacte econòmic a Catalunya, les activitats de Coca-Cola aporten 872 milions d'euros de valor afegit al territori, la qual cosa representa el 0,4% del seu PIB. D'ells, aproximadament 64 milions d'euros corresponen al valor afegit directe, mentre que la resta, 808 milions, són generats per la producció, distribució i venda de les seves begudes, a través de clients i proveïdors.

Respecte a l'ocupació, les activitats de Coca-Cola generen un total de 14.930 llocs de treball a Catalunya. D'ells, 875 són directes i es corresponen amb els dels empleats de la seva fàbrica de Barcelona, així com els que treballen en magatzem i les delegacions comercials. La quantitat restant, unes 14.050 ocupacions, són els que Coca-Cola genera en el sector Horeca i de l'alimentació (12.260) i entre els proveïdors locals (1.790).

Això significa que cadascuna de les ocupacions directes de Coca-Cola a Catalunya genera 16 ocupacions indirectes. A més, Coca-Cola compta amb 676 proveïdors a la regió, i serveix a més de 38.000 establiments de tots els canals.

 

Edicions locals