Maquinistes de Renfe incompleixen els serveis mínims en la vaga d'aquest dijous

Comencen a circular alguns trens de Rodalies, però Renfe avisa de retards "molt importants a tota la xarxa"

Societat

Maquinistes de Renfe incompleixen els serveis mínims en la vaga d'aquest dijous
Maquinistes de Renfe incompleixen els serveis mínims en la vaga d'aquest dijous

Els trens de Rodalies han reprès de nou el servei aquest dijous a primera hora de la tarda després que Renfe l'hagués hagut d'interrompre per l'"incompliment dels serveis mínims entre alguns dels maquinistes" en la primera jornada de vaga convocada pel sindicat Semaf.

Tot i això, l'operadora avisa que es poden produir retards "molt importants a tota la xarxa". Passades les 11 h, la companyia ha decidit interrompre el servei a Sants perquè no s'han produït els relleus pactats entre els maquinistes inclosos en els serveis mínims, causant "importants afectacions en el servei".

En canvi, aquest matí Semaf ha acusat la direcció de la companyia de no planificar bé els serveis mínims i en el cas de Rodalies ha assegurat que s'han entregat menys d'una tercera part de les cartes de serveis mínims.

L'aturada està convocada aquest dijous i continuarà els dies 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre. El Departament d'Empresa i Treball ha establert uns serveis mínims del 85%.

El Govern n'exigeix el traspàs

El Govern diu que les incidències d'aquest dijous al matí en el servei de Rodalies són "un nou motiu" per exigir a l'Estat el traspàs de les competències. El secretari general del Departament de Territori, Ricard Font, ha assegurat que cal obrir negociacions amb el Ministeri de Transports "de manera urgent i immediata" per tal de completar el traspàs del servei que presta Renfe.

Edicions locals