Heleia Bueno: 'Vaig acabar les pràctiques i ja tenia feina'

L'estudiant va cursar un cicle de grau mitjà d'Operacions de Laboratori a l'INS Mollet

Societat

Heleia Bueno
Heleia Bueno

L'Heleia Bueno va acabar l'any passat el cicle de Grau Mitjà d'Operacions de Laboratori que cursava a l'INS Mollet i va trobar feina: "Quan vaig acabar al mes de maig vaig començar a enviar currículums i a finals de mes vaig entrar a treballar als laboratoris Cerba Internacional a Sabadell", explica satisfeta l'estudiant, qui compagina ara la feina amb un cicle de Grau Superior de Laboratori Clínic i Biomèdic a l'institut Castellarnau de Sabadell, pròxim on treballa.

Bueno, qui havia fet prèviament Batxillerat, comenta que va decidir-se per aquesta via perquè "vaig començar a estudiar el que m’agradava". A més, també va poder compaginar l'estudi amb les pràctiques reals a una empresa: "Durant un any vaig estar fent pràctiques a l'empresa Stento de Montornès. Feia 5 hores i mitja a l'empresa i després anava a classe", explica l'Heleia qui considera que l'FP Dual li ha permès aprendre molt: "Moltes pràctiques que feia a la feina les havia après abans a l'institut", indica l'estudiant.  Amb tot, reconeix que cal "compromís" i "responsabilitat" si es vol fer un cicle d'FP Dual. 

Alta demanda de perfils relacionats amb la Indústria 4.0

Entre els perfils més demandats al territori hi ha els relacionats  amb  la  Indústria  4.0  (mecatrònica,  automatització  i  robòtica,  fabricació mecànica o realitat augmentada, entre altres). També els mecànics de vehicles elèctrics, les persones amb un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Electricitat i Electrònica i els relacionats amb la logística com els conductors de vehicles pesants i els auxiliars de magatzem. L'atenció de persones amb dependència és una altra de les demandes d'ocupació més presents al Baix Vallès, així com les persones amb un grau d'infermeria, segons indica el Mapa i Pla Formatiu de Mollet i el Baix Vallès. Un document elaborat amb l'objectiu de millorar l’encaix entre l’oferta formativa del territori, les necessitats del teixit productiu i els interessos de la població.

Edicions locals