Adif destinarà 3,8 milions a modernitzar el sistema d'electrificació del tram entre la Sagrera i Granollers

L'actuació, segons l'administrador d'infraestructures, ha d'afavorir la fiabilitat de les línies R2 nord i R11 de Rodalies

Societat

L'Administrador d'Infraestructures de l'Estat (Adif) ha licitat les obres de tractament integral de la línia aèria de contacte en el tram la Sagrera - Mollet - Granollers, en la línia d'ample convencional de Barcelona a Portbou, amb un pressupost de 3.803.260 euros (IVA inclòs). L'objectiu de l'actuació, inclosa al Pla de Rodalies, és dotar les instal·lacions de nous equipaments que augmentin la fiabilitat del servei ferroviari, assegura Adif.

Les obres tenen un termini d'execució de 12 mesos i permetran racionalitzar les necessitats de manteniment i reduir la probabilitat d'incidències relacionades amb el sistema d'electrificació del tram, sobretot a les línies R2 Nord –de Maçanet-Massanes a l'Aeroport– i R11 (Barcelona-Sants a Portbou).

Concretament, les operacions es faran en un tram de 19 quilòmetres, entre la sortida de l'estació de Sant Andreu Comtal i l'entrada de Granollers Centre.

Les feines s'executaran amb elements del sistema d'electrificació i inclouen la neteja del 50% dels massissos, la renovació d'equips, la regulació de l'alçada de la catenària, i el muntatge de pòrtics i pals i de conjunt de l'atirantat i seccionaments. També s'instal·laran elements protectors contra escalades a pals i robatoris de contrapesos.

L'actuació serà finançada pel fons europeu Next Generation.

Edicions locals