Monràs demana a la consellera de la Presidència que posi al dia el pagament dels serveis socials cofinançats

Laura Vilagrà s'ha compromès a treballar per trobar-hi una solució

Política

Monràs demana a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que regularitzi els pagaments dels serveis socials cofinançats
Monràs demana a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que regularitzi els pagaments dels serveis socials cofinançats | S.C.

Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, ha visitat aquest matí la ciutat de Mollet: primer per reunir-se amb l'alcalde, Josep Monràs, i posteriorment per fer-ho amb els companys d'Ara Mollet ERC i amb una representació de les persones encausades al Vallès Oriental. En la trobada amb Monràs, el batlle li ha demanat que el Govern es posi al dia dels pagaments dels serveis socials cofinançats.

En aquest sentit, la consellera s’ha compromès a treballar per trobar-hi una solució, i hi apuntava: "Els hem traslladat la idea que la Generalitat és un Govern municipalista, que vol estar al costat dels municipis i que vol ser-ne el principal aliat".

Després de la trobada, l’alcalde ha valorat la predisposició de la consellera a "treballar plegats" per trobar-hi una solució. "Hem d’anar de la mà amb la Generalitat pel benefici dels molletans i molletanes", ha assenyalat Monràs. També ha posat de manifest les tensions que pateixen les arques municipals quan hi ha retards en els pagaments de la Generalitat dels serveis socials cofinançats. Amb tot, Vilagrà ho ha volgut puntualitzar: "La Generalitat hem fet un esforç molt gran per posar-nos al dia amb els pagaments: ara el deute que tenim amb els municipis és molt menor".

Abans de la trobada, l’alcalde ha fet entrega a la consellera d’una rèplica del Menhir de Mollet i d’una figura de la Dona d’aigua, elaborada pel Taller Alborada. A més, Vilagrà ha signat el llibre d'honor de la ciutat.

"Moltes de les causes obertes són inconsistents"

Del consistori actual, a la plaça de l'antic Ajuntament. Laura Vilagrà ha estat amb els membres de la secció local d'ERC a la plaça Prat de la Riba, on ha recordat l'efemèride d'aquest 1 d'octubre, en què "tornen les emocions, la passió i els neguits que vam viure aquell dia".

Pel que fa a les persones represaliades –que a Mollet i a la comarca n'hi ha hagut unes quantes, i en l'acte n'hi havia una representació de les encausades– la consellera explicava que també havia vingut a la capital baixvallesana per conèixer de primera mà les causes obertes, de les quals deia que "moltes són inconsistents". A més, garantia que estan treballant perquè la Generalitat no col·labori a amplificar-ne les causes: "Estem fent canvis per evitar que en alguns casos la mateixa Generalitat demani anys de presó que ens semblen excessius".

Per part d'Ara Mollet ERC, la regidora Marta Vilaret s'ha mostrat "contenta" de comptar amb Vilagrà, "la consellera de la Presidència d'aquest Govern de la Generalitat que vol estar al costat dels municipis i conèixer els problemes de primera mà". També ha recalcat les "discrepàncies" amb el govern local amb els problemes econòmics de la ciutat: "Tot i que fa 30 anys que són a govern, en carreguen la responsabilitat sempre a la Generalitat".

Edicions locals