El molletà Gerard Martínez exposa 'Projecció art en 3D' a La Marineta

S'hi podran veure alguns dels seus millors treballs, així com una classe teòrica del procés d'una producció en 3D

Cultura

El molleta Gerard Martínez exposa 'Projecció art en 3D' a La Marineta
El molleta Gerard Martínez exposa 'Projecció art en 3D' a La Marineta

El Centre Cultural La Marineta acull des de divendres l'exposició Projecció art en 3D, a càrrec del dissenyador molletà Gerard Martínez.

Tot plegat es distribueix en dues parts. La primera és una mostra dels millors treballs de Martínez. "El currículum de l'artista, el que s'utilitza per buscar feina i el que hi entregues a les empreses", explica l'autor, que defineix la seva especialització en "la creació de personatges", amb un estil cartoon, és a dir, semblant al que podríem veure a Disney.

El molletà assegura que "cada personatge té la seva pròpia història", així com que amb tots ells intenta "transmetre sempre alguna cosa".

La segona part és més didàctica: "Un vídeo d'una hora on explico com es fa una producció en 3D i quines fases conté, des de la preproducció fins a la postproducció". D'aquesta manera, qui ho vulgui podrà anar-hi, asseure's al sofà i aprendre la part teòrica de tot aquest procés.

Martínez anima "tothom a venir a veure una petita part del que faig i del que es pot fer dins del món del 3D". També afegeix: "Estic segur que la majoria de gent ha vist una pel·lícula de Disney o de Pixar, d'animació 3D, o ha jugat a algun videojoc, i m'agradaria que vinguessin per veure la feinada que hi ha darrere d'una producció d'aquest estil".

Professor de disseny 3D

Gerard Martínez és professor de disseny 3D, per animació i per videojocs, al centre Creatiu i Tècnic Sabadell. En aquest càrrec ja ha guanyat dos premis a les Catskills, el darrer a l'abril.

Amb tot, l'artista dedica el 80% de la seva jornada a la docència, "i l'altre 20%, a algunes empreses em contracten com a freelance".

Edicions locals