Manifestació a Mollet en contra de la pujada del preu de la llum i l'augment dels desnonaments

Un centenar de persones es van aplegar dissabte a la Rambla Balmes convocades per la PAH Mollet Baix Vallès i l'Assemblea de Joves Atzarola

Societat

Manifestació a Mollet en contra de la pujada del preu de la llum i l'augment dels desnonaments
Manifestació a Mollet en contra de la pujada del preu de la llum i l'augment dels desnonaments | PAH Mollet Baix Vallès

La PAH Mollet Baix Vallès i l’Assemblea de Joves Atzarola va convocar aquest dissabte a Mollet una manifestació en contra de la pujada del preu de la llum i l’augment dels desnonaments. La mobilització va començar a la Rambla Balmes i hi van participar un centenar de persones, segons l'organització.

Ni fred, ni set, ni foscor. És una guerra contra els pobres. Sortim al carrer!, va ser un dels lemes de la concentració de dissabte, la qual van organitzar de la mà la PAH i l’Assemblea de Joves. Una acció conjunta amb l'objectiu de "defensar els interessos dels nostres barris. Perquè, així com no és normal que el preu de la llum augmenti de manera desorbitada, tampoc ho és que ens vegem en l’obligació de parar 7 desnonaments d’aquí a Cap d’Any", etziben ambdós col·lectius, assegurant que s'han hagut d'organitzar "contra allò que no és normal, i ens hem adonat que la millor manera de lluitar és cuidar-nos mútuament; no hi ha una via que no passi per això", diuen.

En aquest sentit indiquen que "fa mesos que l’Assemblea de Joves ha pres aquest camí" i que la PAH "sempre ha funcionat d’aquesta manera" i avancen: "La veritat és que ni la PAH, ni l’Assemblea de Joves, pretenem limitar-nos al que ja estem fent. Sabem que en els nostres barris hi ha moltíssimes mancances, i que necessitem una organització més robusta per a combatre-les. La nostra intenció és no deixar de generar estructures populars: espais que es dediquen a cobrir aquestes necessitats en clau revolucionària".

També adverteixen que els "sobren les ganes de generar-los: un banc popular d’aliments, un lloc en el qual fer classes d’idiomes, un gimnàs popular… I si per a això necessitem fer-nos amb un espai físic, que ningú dubti que farem absolutament tot el que sigui a la nostra mà per a aconseguir-ho".

Amb tot, són conscients que "amb això mai podrem arribar a totes les persones, però sí que podrem generar una comunitat en lluita. Una comunitat que comprèn l’arrel estructural de totes les necessitats que afronta, i que sap que l’única possibilitat de superar-les és lluitar col·lectivament", apunten.

Edicions locals