Sona Mollet, amb el fill d'un pioner del jazz, una intèrpret local i pianistes de Rússia i Argentina

Daahoud Salim Quintet, Daria Piltyay, Hugo Schuler, Clara Ensemble i Trio Jakob actuaran al festival

Cultura

Asier Merino (violí), Imanol Casan (piano) i la violoncel·lista molletana Carla Peña formen Trio Jakob
Asier Merino (violí), Imanol Casan (piano) i la violoncel·lista molletana Carla Peña formen Trio Jakob | Aj. Barcelona

Aquest divendres arrenca la sisena edició del festival internacional de música en memòria de la jove promesa molletana, Anna Villaescusa Rebull. El Sona Mollet torna a la presencialitat, després de l'edició virtual del 2020 a causa de la pandèmia, i ho fa amb tres actuacions.

Daahoud Salim Quintet donaran el tret de sortida aquest vespre a partir de les 21 h al Mercat Vell amb un concert de jazz. La música de la banda es basa en les composicions de Daahoud –sevillà– i del seu pare, el saxofonista i compositor nord-americà Abdu Salim, un dels pioners del jazz a l'estat i fundador de la primera escola de jazz a Andalusia. Els assistents gaudiran d'un directe enèrgic, on l'espiritualitat i l'alt nivell de comunicació amb el públic no deixarà ningú indiferent.

Dos pianistes internacionals seran els protagonistes dels concerts que Can Gomà acollirà dissabte a partir de les 19 h. La pianista russa Daria Piltyay interpretarà Toccata en mi menor, de Johann Sebastian Bach; la Sonata per a piano núm. 17 en re menor, op. 31 núm. 2, coneguda com La tempesta, composta per Ludwig van Beethoven entre el 1802 i 1803; i Elegie en mi menor, Op. 3 No. 1, de Serguei Rakhmàninov. Per la seva banda, Hugo Schuler, un dels màxims referents pianístics argentins de la seva generació, actuarà a continuació interpretant les bandes sonores de grans llargmetratges com La La Land, Parc Juràssic, Pirates del Carib, Cinema Paradiso o Star Wars, entre d'altres.

Aquesta sisena edició del Sona Mollet clourà diumenge amb la música de cambra de Clara Ensemble i Trio Jakob, que faran sonar Johannes Brahms i Joseph Haydn sobre l'escenari de Can Gomà. La primera banda, formada per sis joves músics que comparteixen una gran passió per la música de cambra, per la intimitat dels seus formats i per la bellesa i expressivitat del repertori, interpretaran el sextet de corda número 1 en si bemoll major, Op. 18, de Brahms. A continuació, Trio Jakob, on actua la molletana Carla Peña al violoncel, i compost per tres estudiants del Liceu, seran els encarregats d'interpretar el trio per a piano número 2 en do major, Op. 87, també de Brahms, i el trio en do major Hab. XV:27, de Haydn.

Venda d'entrades

Les entrades es poden adquirir a través del web molletvalles.koobin.com. També es poden comprar presencialment al Centre Cultural La Marineta de 16 h a 20.30 h. El preu és de 5 euros pels concerts de divendres i diumenge i de 10 euros per les actuacions de dissabte.

Edicions locals