'Ser menys, interrogar les pedres', al CRA'P

La setmana vinent arrencarà el cicle CRA'P al Jardinet, amb la peça 'Filosofia amena'

Cultura

Imatge que il·lustra el taller 'Ser menys, interrogar les pedres - Escoltar i moure's mirant objectes inanimats'
Imatge que il·lustra el taller 'Ser menys, interrogar les pedres - Escoltar i moure's mirant objectes inanimats' | CRA'P

Aquest divendres (de 17 h a 20 h) CRA’P acollirà el laboratori Ser menys, interrogar les pedres - Escoltar i moure's mirant objectes inanimats, dirigit per Alessandro Quaranta. El laboratori forma part d'un projecte d'investigació que utilitza el llenguatge del vídeo com a eina pedagògica i exercici d'escolta i atenció.

El mètode experimental utilitzat fins ara està dirigit a subjectes en edat escolar amb dèficit d'atenció i hiperactivitat a diferents nivells. El que es practica amb les activitats que proposa revelarà el que es pot tenir en comú amb un os, una fruita o un objecte antic, amb una major consciència de la memòria del propi cos quan es mira a través de la lent de la càmera de vídeo. 

Aquesta intervenció, dirigida a nenes i nens d'entre 9 i 12 anys participants del taller regular Cos Escènic, ha rebut el suport del Consejo Italiano, Dirección General de Creatividad Contemporánea, Ministerio de Cultura.

Una programació farcida

D'altra banda, el CRA'P també ofereix les pròximes setmanes una programació farcida d'activitats. D'entrada, divendres 15 (20 h) obriran el cicle CRA'P al Jardinet, amb la peça Filosofia amena, del Colectivo Ameno, i que es podrà gaudir al Jardinet del Casal Cultural. Es tracta d'una conferència que barreja la filosofia i l’espectacle; una conferència de filosofia molt amena en la qual es llancen preguntes, es practica l’humor, l’amor, la poesia, la màgia i la numerologia. L’aforament és limitat i les entrades (15 € o 13 € per als socis del Casal i del CRA'P) ja es poden reservar trucant als telèfons 93 593 11 74 o 690 21 63 02, escrivint a [email protected] o al mateix Casal Cultural.

L'endemà dissabte, a les 20 h, Adriana Reyes oferirà l'actuació Coregorafías Selváticas, que sorgeix de la comunicació amb formes de vida vegetal i les seves possibilitats en la producció sensible. La curiositat que emana de les plantes va de la mà de l'experimentació, l'alquímia i el cultiu, tres grans camps magnètics des dels quals la humanitat ha fet vincle amb el món vegetal. Aquesta peça és un projecte en residència a CRA’P i a la presentació es podrà veure el procés de creació. L’entrada és lliure amb reserva prèvia per tal de garantir l’aforament.

El següent cap de setmana serà el torn per a una nova edició del laboratori Fer-se present: al llindar de l'invisible, dirigit per Toni Cots. A partir de pràctiques individuals i de propostes compartides es genera un espai d'anàlisi i investigació sobre la forma, el temps i la presència en el llenguatge –avui anomenat art escènic– i dels seus models de representació. Serà els dies 22, 23 i 24 d'octubre a l’espai de CRA’P, amb inscripció prèvia, i està obert a tothom (no cal experiència).

Per últim, el 6 de novembre hi haurà una immersió al Kalaripayattu, impartit per l’Esther Freixa. El Kalaripayattu de Kerala (Índia) és una de les arts marcials més antigues del món. Mitjançant una disciplina física de caràcter científic, la seva pràctica permet obrir els canals energètics al portar el cos als seus límits amb la finalitat d’enfortir-lo, flexibilitzar-lo i enfocar-lo tant física, mental com espiritualment. No cal experiència, però s'hi pot participar amb inscripció prèvia.

Edicions locals