Una desena de policies locals baixvallesans es graduen a l'Institut de Seguretat de Mollet

El conseller d'Interior anuncia una nova promoció de Mossos amb 860 noves places per a l'any vinent

Societat

Una desena de policies locals baixvallesans es graduen a l'Institut de Seguretat de Mollet
Una desena de policies locals baixvallesans es graduen a l'Institut de Seguretat de Mollet | Maria Asmarat

Gairebé 1.300 policies es graduaven dissabte al matí a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). D'aquests, 572 eren policies locals, que llançaven les gorres a l'aire per celebrar que han superat el curs de formació bàsica.

Dels policies locals que han acabat la formació, gairebé una desena són de cossos policials del Baix Vallès: tres de la Llagosta, dos de Sant Fost, un de Martorelles i un altre de Mollet.

La 34a promoció del curs de formació bàsica policial va començar el gener passat amb 1.324 agents, 77 dels quals han suspès i 47 han renunciat. Així, finalment s'han graduat 1.247 agents, 363 dones i 884 homes. Pel que fa a la localitat de procedència dels alumnes, la demarcació de Barcelona és la més representada, amb gairebé un 75% del percentatge total. Les comarques amb més alumnes són el Barcelonès (323 alumnes), el Baix Llobregat (165 alumnes) i els dos vallesos.

L'edat mitjana dels alumnes s'ha situat en els 28,3 anys. En relació amb el nivell d'estudis, un 24,2% dels aspirants han accedit a través d'un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS). Un 15,2% tenen un grau universitari i un 14% una llicenciatura. En aquest aspecte hi ha diferències entre els gèneres: mentre que la majoria dels aspirants amb titulació d'un cicle formatiu són homes, en el cas del grau universitari són dones. La 34a promoció del cos compta amb un 30% de dones, la xifra més elevada dels últims anys.

Nova promoció

D'altra banda, aquesta setmana, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat una nova convocatòria de 860 noves places de Mossos d’Esquadra per a l’any vinent. Elena ho ha dit durant la sessió del control del Parlament. Els 860 nous agents previstos per l’any que ve se sumaran als 675 que es van graduar dissabte passat en la 34a promoció de l’Escola de Policia de Catalunya. Els mossos graduats començaran d’aquí a uns dies l’any de pràctiques a comissaries d’arreu del territori català.

D’altra banda, Joan Ignasi Elena anunciava també que “abans de l’estiu arribarà la nova uniformitat del cos, més moderna i més preparada per a les seves necessitats” i recordava la renovació del parc mòbil de vehicles amb l’arribada de 400 nous vehicles l’any 2020, “a més dels que arribaran enguany i els anys següents per dotar de mitjans els agents de la nostra policia”. Elena ha afegit la feina per “revertir una situació econòmica dura del pressupost del Departament d’Interior durant massa anys”.

 

Edicions locals