El programa de cohabitatge social de la Fundació Sanitària Mollet guanya la primera edició del Premi Eines d'àmbit local

En la mateixa categoria ha quedat finalista el programa dels habitatges tutelats de la Fundació Alb Bosc

Societat

El programa de cohabitatge social de la Fundació Sanitària Mollet guanya la primera edició del Premi Eines d'àmbit local
El programa de cohabitatge social de la Fundació Sanitària Mollet guanya la primera edició del Premi Eines d'àmbit local | Aj. de Mollet

El programa de cohabitatge social en salut mental de la Fundació Sanitària Mollet ha estat guardonat amb el Premi Eines d’àmbit local. És la primera edició d’aquests premis, atorgats per la Càtedra d’Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en la qual participa l’Ajuntament de Mollet. Els guardons reconeixen les cinc millors iniciatives d’emprenedoria social d’àmbit català, vallesà i local.

En l'acte d’entrega dels guardons que es va celebrar aquest dimecres al vespre a l’Auditori de Sant Cugat del Vallès, el programa de la Fundació Sanitària Mollet que treballa per afavorir l'accés a l'habitatge de persones amb problemes mentals que no tenen les necessitats bàsiques cobertes, va ser premiat en la categoria de millor projecte consolidat d’àmbit local, amb una dotació econòmica de 2.500 euros.
 
La coordinadora d’aquest projecte, Gemma Cervera, ha explicat que “ens sentim molt agraïts per la concessió del Premi Eines d’enguany, ja que ens permet donar resposta a la situació de doble exclusió que pateixen alguns ciutadans i ciutadanes del nostre entorn: no poder accedir a un habitatge per trobar-se en una situació d’exclusió social i patir una malaltia mental de llarga evolució. Els pisos de cohabitatge social els ofereixen l’oportunitat de canviar la seva vida, amb dignitat, i per això el nostre objectiu és seguir incrementant el nombre de places disponibles per tal de donar resposta a aquesta necessitat”.

La Fundació Alb Bosc, finalista del guardó

En aquesta mateixa categoria, la Fundació Alb Bosc de Mollet va ser finalista pel programa dels habitatges tutelats per a persones amb discapacitat. Es tracta dels edificis situats als carrers Cristòfol Colom i Ferrocarril, amb 42 places per a persones amb algun tipus de discapacitat. Per aquest projecte, l’Ajuntament va cedir els terrenys del Carrer Colom a la Fundació per a construir-hi l’edifici.
 
L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha destacat que "per al govern de la ciutat el més important són les persones, el seu benestar i el seu futur. Aquest ha de ser el far de totes les polítiques públiques que impulsem des de l’ajuntament, ja sigui des de medi ambient, ocupació, serveis socials". L’alcalde ha afegit que "perquè aquestes polítiques tinguin major èxit és molt important la cooperació amb altres administracions i agents del nostre entorn. El projecte dels Premis Eines és un clar exemple d’aquesta voluntat de cooperació entre diferents agents".
 
La primera tinenta d’alcade, Mireia Dionisio, ha explicat que "l’Ajuntament de Mollet té un clar compromís de lluita contra les desigualtats i el suport de les iniciatives d’economia social n’és un exemple. Som l’administració més propera a la ciutadania i tenim clar que hem de fer polítiques d’escut social, ajudar a qui més ho necessita, però també treballar per generar oportunitats per als nostres ciutadans i ciutadanes des del vessant de promoció econòmica amb polítiques i accions que tinguin molt en compte la responsabilitat social".

Els Premis Eines volen promoure els projectes de transformació social que tenen en compte l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, i que per tant van dirigits a “promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom”.

Edicions locals