'L'ocell que va volar més alt', una escultura al Sot d'en Barriques dedicada a Sergi Mingote

Ha estat obra de l'escultor vallesà Carles Vives, autor d'altres escultures al municipi

Societat

El ministre Miquel Iceta va ser un dels encarregats de descobrir l'estàtua que honora Mingote
El ministre Miquel Iceta va ser un dels encarregats de descobrir l'estàtua que honora Mingote

El parc del Sot d'en Barriques compta, des de diumenge al migdia, amb una estàtua dedicada a Sergi Mingote. Emmarcat en l'acte de reconeixement a l'alpinista i exalcalde paretà, la descoberta d'aquesta obra que lluirà a partir d'ara en aquest parc de Parets va ser la culminació de la jornada, que també servia per celebrar la primera Diada de l’Esport i la Cultura Inclusiva.

L'obra ha estat realitzada per l'escultor Carles Vives, porta per nom L'ocell que va volar més alt, i inclou dues frases del mateix Mingote: "El món és el meu poble, Parets és el meu món" i "Somiar gran".

L'alcalde, Francesc Juzgado, recordava en la seva intervenció que el parc on es va celebrar l'esdeveniment "va néixer amb el Sergi i el vam culminar plegats". Ara, el batlle que va arrencar el procés per fer realitat l'actual emplaçament hi serà present: "Aquest parc et recordarà sempre amb una escultura", deia Juzgado.

L'alcalde també deia que quan l'escultor els va ensenyar l'obra "se'ns va posar la pell de gallina" i va demanar a la gent "que no deixeu de parlar d'ell, de recordar-lo i de visitar la seva escultura".

Carles Vives, a Parets

No és la primera escultura de l'escultor Carles Vives a Parets, sinó que al municipi s'hi poden gaudir d'altres obres com l'escultura A l'Onze de Setembre (2004), a la plaça dels Països Catalans, o la placa Als alcaldes i regidors morts pel franquisme (2007), a l'Ajuntament de Parets.

Edicions locals