Els treballadors de CESPA de Mollet convoquen vaga per 'discriminació salarial'

CCOO acusa l'empresa de no pagar incentius a alguns dels treballadors i que això suposa diferències de sou de fins al 144%

Economia

Els treballadors de CESPA de Mollet convoquen vaga per 'discriminació salarial'
Els treballadors de CESPA de Mollet convoquen vaga per 'discriminació salarial'

ACN

Els treballadors de CESPA GR als centres de residus de Zona Franca i Mollet del Vallès faran vaga del 13 al 15 d'octubre per exigir la fi de discriminacions salarials. El sindicat CCOO assegura que l'aturada arriba després de "reiterats incompliments" dels compromisos de la companyia, a qui acusen de negar-se a negociar.

La plantilla denuncia que als centres de Zona Franca i Mollet hi ha personal sense cobrar uns incentius de productivitat que sí que reben altres companys de les mateixes plantes, i que poden arribar a suposar una diferència de sou del 144%. Fonts de CCOO apunten que el motiu de la discriminació rau en el fet que tots els treballadors formen part d'un mateix grup empresarial, però estan contractats per diferents filials.
 
Comissions Obreres assegura que la situació afecta prop de 140 treballadors de totes les categories de personal, des de conductors a ajudants, passant per especialistes, peons, operaris de neteja, mecànics, basculistes, personal d'oficines i palistes.

Els centres de CESPA de Zona Franca i Mollet assumeixen actualment el tractament de residus voluminosos de l'AMB que poden ser valoritzables. També s'ocupen de la recollida d'escombraries d'empreses privades, com supermercats i indústries, i de centres hospitalaris i penitenciaris.

Segons explica el sindicat en un comunicat emès aquest dilluns, els serveis mínims decretats pel Departament de Treball són del 25% a totes les activitats, fet que consideren "abusiu" perquè recalquen que els centres on es farà la vaga es dediquen a la valoració i transport de residus no perillosos.

"Aquest decret de serveis mínims atempta de manera greu contra els drets fonamentals dels treballadors i treballadores en el seu exercici dels drets de vaga, llibertat sindical i el de manifestació", afirma CCOO.

Edicions locals