Marxes a Gallecs per reivindicar la independència i la salvaguarda del territori el 12-O

Més de 300 persones van participar en la mobilització promoguda per l'ANC i els CDR

Societat

Marxes a Gallecs per reivindicar la independència i la salvaguarda del territori el 12-O
Marxes a Gallecs per reivindicar la independència i la salvaguarda del territori el 12-O | Òmnium Vallès Oriental

Sota el nom de Marxes per Gallecs i amb el lema Res a celebrar, molt a reivindicar, més de 300 persones es van aplegar aquest dimarts, amb coincidència amb el 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, en les marxes organitzades per col·lectius independentistes.

Les columnes vingudes de Parets, Mollet, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans van concentrar-se a l'esplanada de l'església de Gallecs des d'on es va reivindicar, entre altres, la independència de Catalunya i la fi de la repressió. De fet, en l'acte, organitzat per l'ANC i CDR del territori, van participar alguns dels encausats en l’operació Judes i altres persones pendents de judici per mobilitzacions relacionades amb el procés.

En els discursos es va recordar l'origen franquista de la celebració del 12 d'octubre. A més, sobre la situació de l'actual conflicte polític entre Catalunya i Espanya, els mobilitzats van criticar la taula de diàleg i van reivindicar la mobilització i la desobediència per assolir "l'alliberament nacional".

A més, durant la concentració també es van voler enviar missatges més amplis per la lluita contra el feixisme i per la salvaguarda del territori. En aquest sentit, també van ser presents a les marxes col·lectius ecologistes del territori.

 

Edicions locals