Trobada del conseller d'Empresa amb l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès

Roger Torrent va presidir el dinar de l'assemblea general de l'AIBV celebrada al celler Can Roda de Martorelles

Economia

Trobada del conseller d'Empresa amb l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès
Trobada del conseller d'Empresa amb l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès | Aj. Martorelles

Martorelles

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, va assistir aquest dimecres a l'Assemblea General de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV). Durant l'acte, que es va celebrar amb un dinar al Celler de Can Roda, també van ser-hi presents l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, i l'alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí, així com una seixantena de representants d'empreses del territori.

En la trobada es va tractar la nova llei d'Àrees de Promoció Econòmica Urbanes (APEUs), aprovada el mes de desembre. Els empresaris van acordar per majoria absoluta la seva participació en l'elaboració d'aquestes zones: "Nosaltres hem defensat sempre un ens de conservació dels polígons com el que tenim a Martorelles i que es pugui fer arribar a altres municipis", deia Carles Rico, secretari general d'AIBV. 

La trobada també va servir per aprovar els comptes generals de l'Agrupació i per renovar els càrrecs de consellers de l'entitat a la Farinera Moretó i a Fainsa.  

Conveni de Treball amb Alstom

Per altra banda, el Departament d’Empresa i Treball i la companyia Alstom han signat un conveni pel qual es comprometen a promoure accions d’industrialització al territori i de millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores.

El conseller Roger Torrent i la directora general del centre industrial d’Alstom a Santa Perpètua, Cristina Andériz, van signar l’acord aquest dimecres a les instal·lacions que l’empresa té a Santa Perpètua.

Torrent va destacar la importància d’aquest acord, que cerca “adequar la formació als perfils laborals requerits per Alstom” i pretén “facilitar la recol·locació de les persones afectades per tancaments d’empreses a Catalunya”, va dir el conseller.

Cristina Andériz, directora del centre industrial de Santa Perpètua, va destacar, per la seva banda, “el compromís industrial i tecnològic d’Alstom a Catalunya, amb una estratègia de creixement i inversions sostenibles a llarg termini, que inclouen un important pla de creació d’ocupació. Les nostres instal·lacions a Catalunya són i seguiran sent un referent industrial i innovador en el Grup Alstom i des d’on continuarem fabricant trens per a tot el món”.

L’acord contempla el compromís de l’empresa d’informar dels projectes industrials previstos a Catalunya. També inclou diferents punts relatius a la comunicació i la col·laboració entre el Departament i Alstom en relació a la definició dels perfils professionals dels llocs de treball a cobrir per la companyia, així com de les necessitats formatives de l’empresa.

Edicions locals