Gallecs és un dels escenaris de 'La Jauría', llargmetratge recentment estrenat a Filmin

Es va aprofitar l'espai baixvallesà per als plànols més tancats, de nit i d'interior del cotxe, mentre que la resta van ser al Montseny

Cultura

Abril del 2016. Imatge del 'makin off' rodat a Gallecs ara fa cinc anys
Abril del 2016. Imatge del 'makin off' rodat a Gallecs ara fa cinc anys | Germans Pérez-Reche

Sergio Carrillo

El passat 1 d'octubre, la plataforma Filmin va incorporar al seu catàleg el llargmetratge La Jauría, dirigit per Carlos Martín Ferrera i produït per Indomable Films. Aquesta pel·lícula va fer de Gallecs un dels seus sets de rodatge el 2016. Concretament, van gravar al voltant del camí de Sant Valerià, pròxim a la Torre d'en Malla.

El director de cinema molletà Carlos Pérez-Reche –encarregat del making of del film conjuntament amb el seu germà Javier, realitzador audiovisual– explica que "els plànols més oberts i de dia es van fer al Montseny, i Gallecs va ser un suport per als plànols més tancats, de nit, d'interior del cotxe i en aquells en què es necessitava l'espai natural de fons, però que no n'era el protagonista". En aquest sentit, Javier apunta que "es va aprofitar l'espai de Gallecs per guanyar temps en el rodatge", i el seu germà afegeix que "accedir-hi i traslladar-s'hi era més fàcil que fer-ho fins al Montseny".

Directors del 'making of'

"Coneixíem el director i ens va demanar que recopiléssim material del rodatge i que el documentéssim", explica Carlos, qui es va mostrar sorprès perquè, malgrat el baix pressupost, "tot estava molt ben preparat", destacant molt positivament "la zona d'standby, amb carpes i alguna caravana, on hi has d'estar còmode".

Javier, per la seva banda, amb menys experiència en el sector, explica: "Em va agradar veure com es rodava. Ja havia estat en algun rodatge del meu germà, que més o menys era igual, però eren curtmetratges. I aquest era el primer rodatge que veia d'una pel·lícula".

Javier i Carlos Pérez-Reche, davant de l'últim videoclub de la ciutat, pocs dies abans que tanqués

Un thriller dins d'un cotxe

La Jauría és un thriller protagonitzat per quatre personatges que han estat segrestats sense que tinguin res a veure entre ells i s'hi troben enmig del no-res. La pel·lícula desenvolupa tota la seva acció a l'interior d'un cotxe.

Els germans Pérez-Reche la recomanen fermament. Carlos ressalta que "entreté, el suspens funciona i té girs que no t'esperes. Compta amb actors que treballen bé i la premissa és original". Javier també destaca que és un film "fàcil de consumir, de poc més de 70 minuts".

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i el Fantaspoa (International Fantastic Film Festival, de Porto Alegre, Brasil) van reconèixer el 2019 el projecte de Carlos Martín Ferrera.

Edicions locals