L'Arts i Escena de Mollet es multiplica

Can Gomà serà un dels escenaris principals de la programació que arrenca aquest octubre i arribarà fins al mes de gener

Cultura

Fins al gener, l'Ajuntament de Mollet ha programat dues dotzenes de propostes culturals incloses dins la nova programació d'Arts i Escena. L'oferta es multiplica respecte del catàleg de la passada primavera –quan les mesures sanitàries eren més restrictives–, amb un teatre de Can Gomà on l'activitat serà constant.

Com a novetats, en destaquen tres cinefòrums amb les millors pel·lícules del cineasta Berlanga, així com un cicle de joves cantautors que acollirà El Lledoner. El Mag Lari, en Fel Faixedes o el Dani Nel·lo són algunes de les cares més reconegudes d'un programa que inclou actuacions d'entitats locals com el CRA'P, l'Esbart o el Fòrum Abelló. Les mostres de La Marineta –El silenci pressentit i el premi de fotografia de Sant Vicenç– també en són protagonistes.

Algunes de les principals propostes

  1. Una nit amb el Mag Lari –29 de gener a les 18 h i a les 20.30 h, a Can Gomà–. Amb més de 25 anys sobre l’escenari i tota una vida dedicada a l’art de sorprendre, el Mag Lari porta una nit plena d’il·lusions, jocs, llums, fum i molt d’humor. No és només un mag que es treu cartes de la màniga, també fascinarà el públic amb misteris i trucs que el deixaran bocabadat. En una hora i vint minuts podrà fer desaparèixer, riure i, fins i tot, ballar al públic.
  2. La força d'un destí, interpretat per Fel Faixedes i Pep Poblet, i dirigit per Carles Xurriguera –18 de desembre a les 21 h, a Can Gomà–. Adaptació de l'homònim llibre de Martí Gironell. Faixedas i Poblet explicaran l’apassionant història de Ceferino Carrión, un home que, fugint de la misèria de l’Espanya franquista, va acabar convertit en el propietari del restaurant més cèlebre del Hollywood dels anys 50.
  3. Rosita, de la Cia. Las Melinas –20 de novembre a les 21 h, a Can Gomà–. Versió lliure de Doña Rosita la soltera, de Lorca. La història de la Rosita parla dels prejudicis que la van aïllar i la van marcir, com li ha passat a tantes altres dones.
  4. Concert de jazz de Dani Nel·lo i los Saxofonistas Salvajes –21 de gener a les 21 h, al Mercat Vell–. Una selecció de peces claus de les grans personalitats de la història del saxo.
  5. Un país de festa i balls i Cançons en dansa, de l'Escola de Dansa de l'Esbart Dansaire de Mollet –22 i 23 de gener a les 21 h i a les 18 h respectivament, a Can Gomà–. El primer espectacle repassarà el caràcter més festiu de les danses del país, i el segon, mostrarà un conjunt de balls que, des de la seva senzillesa i la seva ingenuïtat, volen retornar l’alegria del joc i la innocència de la infantesa.
  6. Concert de sarsuela a càrrec del Fòrum Abelló –12 de desembre a les 18 h, al Mercat Vell–. Un repàs de diferents sarsueles, cantades per solistes i la coral, amb acompanyaments de piano.
  7. Univers Berlanga –24 d'octubre, 21 de novembre i 12 de desembre a les 18 h, al Lledoner–. Emmarcat en el centenari de Berlanga, es projectarà La escopeta nacional, El verdugo i Bienvenido Mr. Marshall.

Entrades

Per assistir als espectacles, es poden adquirir les entrades a través del web molletvalles.koobin.com, presencialment a La Marineta o una hora abans que comencin les actuacions a taquilla. S'ofereixen tant propostes gratuïtes –com els concerts i el cinema al Lledoner– com d'altres amb diferents preus, que no superen els 15 euros.

Edicions locals